Buradasın
Patlıcan fırında pişerken neden patlar nasıl önlenir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Patlıcanın fırında pişerken patlamasını önlemek için şu adımlar izlenebilir:
- Patlıcanları delmek 24. Patlıcanların üzerine çatal, kürdan veya bıçakla delikler açmak, pişerken içeride oluşacak buharın dışarı çıkmasını sağlar 24.
- Tuzlu suda bekletmek 13. Dilimlenen patlıcanlar 15-20 dakika tuzlu suda bekletilip iyice kurulandıktan sonra fırına konulabilir 13. Bu işlem, patlıcanların acılığını ve fazla suyunu alır, pişerken yağ çekmesini azaltır 1.
Bu yöntemler, patlıcanların fırında pişerken patlamasını önlemeye yardımcı olabilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: