Buradasın
Patlıcan kebabı en güzel nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Patlıcan kebabı en güzel şekilde yapmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
- Malzemeler: 750 g az yağlı koyun kıyma, 1 kg kebaplık uzun patlıcan, 3 kuru soğan, 4 domates, 3 yeşil veya kırmızı biber, 1 çay kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı kırmızı biber, 1 tatlı kaşığı tuz 1.
- Patlıcanların Hazırlanması: Patlıcanların başlarını kesin ve boyuna 3 parmak eninde 4-5 parçaya kesin 1.
- Kıymanın Hazırlanması: Kıymanın içine tuz, karabiber ve kırmızı biberi ekleyip yoğurun 12.
- Şişe Dizme: Her patlıcanı bir şişe takın, kopmayan yerleri keserek birbirinden ayırın ve ceviz büyüklüğünde et parçaları alarak patlıcanların arasına ıslak elle etleri dizin 1.
- Pişirme: Mangalda kömür ateşinde patlıcanların içleri yumuşayıncaya kadar, etler kızarıncaya kadar pişirin 1. Alternatif olarak, fırında da pişirebilirsiniz; şişteki kebapları fırın tepsisine dizip üzerine 1 çay bardağı sıvı yağ gezdirerek 250°C fırında pişirin 12.
- Servis: Pişen patlıcan kebaplarını sıra ile tepsiye dizin, domates, biber ve soğanları ayrı ayrı şişe takıp pişirerek kebabın üzerine çekin ve sıcak servis yapın 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: