Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Patlıcan ezmesi yapmak için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
Malzemeler:
- 3 adet büyük patlıcan 1
- 2 diş sarımsak (ezilmiş) 1
- 3 yemek kaşığı süzme yoğurt 1
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı 1
- 1 yemek kaşığı limon suyu 1
- 1 çay kaşığı tuz 1
- 1 çay kaşığı karabiber 1
- Üzeri için: 1 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 çay kaşığı kırmızı toz biber, kıyılmış maydanoz 1
Yapılışı:
- Patlıcanları ocakta, fırında veya tost makinesinde közleyin 13. Közlenen patlıcanları bir poşete koyup 5 dakika bekletin, ardından kabuklarını soyup bıçakla iyice doğrayın veya çatalla ezin 1.
- Bir kasede süzme yoğurt, ezilmiş sarımsak, zeytinyağı, limon suyu, tuz ve karabiberi karıştırın 1.
- Közlenmiş patlıcanları ekleyerek iyice karıştırın 1.
- Servis tabağına alıp, üzerine zeytinyağı gezdirin 1. Kırmızı toz biber ve kıyılmış maydanoz serpiştirerek servis yapın 1.
Ayrıca, tahin ekleyerek "Babagannuş" tarzında bir lezzet elde edebilirsiniz 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: