Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Patates cipsi yapımı için püf noktaları:
- Patates Seçimi: Kızartmalık, ince kabuklu ve sert patatesler tercih edilmelidir 3.
- Dilimleme: Patatesleri mandolin rende veya keskin bir bıçakla mümkün olduğunca ince halkalar halinde doğrayın 13.
- Bekletme: Doğranmış patatesleri soğuk su, sirke ve tuz eklenmiş suda 15 dakika bekletin 1. Bu, fazla nişastalarını atmalarını sağlar ve çıtır çıtır olmalarını sağlar 1.
- Kurutma: Patatesleri iyice kurulayın, böylece yağ sıçraması önlenir ve daha çıtır cipsler elde edilir 2.
- Kızartma: Sıvı yağı iyice kızdırın ve patatesleri tek tek ekleyerek kızartın 23. Bütün patatesleri aynı anda yağa atarsanız yağın ısısı düşer ve patatesler yağ çeker 1.
- Servis: Kızaran patates cipslerini havlu kağıt serili bir tabağa alıp fazla yağını çektirin, ardından arzuya göre tuz serpin ve sevdiğiniz cips soslarıyla servis edin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: