• Gündem
  • Alışveriş
  • Finans
  • YaCevapYaCevap
  • YaÖzet
  • Seyahat
  • Video
  • Görsel
  • Ana Sayfa
  • Teknoloji
  • Psikoloji ve İlişkiler
  • Bilim ve Eğitim
  • YemekYemek
  • Kültür ve Sanat
  • Filmler ve Diziler
  • Ekonomi ve Finans
  • Oyun
  • Spor
  • Güzellik ve Moda
  • Faydalı İpuçları
  • Otomobil
  • Hukuk
  • Seyahat
  • Hayvanlar ve doğa
  • Sağlık
  • Diğer
  • Buradasın
    • YaCevap ›
    • Yemek ›

    Pastırma yapımında hangi baharatlar kullanılır?

    • Teknoloji
    • YemekTarifleri
    • Baharatlar
    • EtÜrünleri

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    A rustic wooden table in a Turkish kitchen displays fresh pastırma slices surrounded by small bowls of garlic, cumin, red pepper flakes, black pepper, thyme, and sugar, with warm sunlight streaming through a window.
    Pastırma yapımında kullanılan temel baharatlar şunlardır: sarımsak, kimyon, pul biber, karabiber ve kekik 12.
    Ayrıca, toz şeker de pastırmanın lezzetini artırmak için kullanılan baharatlardan biridir 2.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

      Yanıtı değerlendir

      5 kaynak

      1. posta.com.tr
        1
      2. pastirmacitolga.com.tr
        2
      3. basyazici.com.tr
        3
      4. elitciftlik.com.tr
        4
      5. gastromanya.com
        5
    • Sarımsak pastırmaya nasıl lezzet katar?

    • Kimyonun pastırma üzerindeki etkisi nedir?

    • Pastırma yapımında hangi baharatlar kullanılır?

    • Daha fazla bilgi

    Konuyla ilgili materyaller

    Füme ve pastırma aynı şey mi?

    Füme ve pastırma aynı şey değildir, ancak pastırma bir füme et türüdür. Pastırma, sığır etinin karabiberle kaplanıp tütsülenmesiyle elde edilen bir et ürünüdür.
    • Gıda
    • EtÜrünleri
    • Pastırma
    5 kaynak

    Pastırmanın ham maddesi nedir?

    Pastırma, genellikle dana etinden yapılır. Pastırma yapımında kullanılan et, sırt kısmından elde edilir ve sinir, zar ile fazla yağlardan arındırılır.
    • Yemek
    • Et
    • Malzeme
    5 kaynak

    Pastırma nasıl yapılır evde?

    Evde pastırma yapımı için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır: Malzemeler: - 1 kg dana antrikot - 1 su bardağı tuz - 1 çay bardağı su - 1 çorba kaşığı çemen tozu - 1 çorba kaşığı pul biber - Yeterli miktarda sıvı yağ Yapılışı: 1. Eti hazırlama: Dana antrikotu yıkayıp suyunu süzerek kurulayın. 2. Tuzlama: Eti bir kaba alın ve üzerine 1 su bardağı tuzu ekleyin, tuzla iyice ovaladıktan sonra streç film ile sarın ve buzdolabında 24 saat bekletin. 3. Yıkama: Bir gün bekleyen eti çıkarıp tuzunu iyice yıkayın, tekrar streç film ile sarıp buzdolabında 3 gün daha bekletin. 4. Baharatlama: Üç gün sonunda eti çıkarın ve üzerine 1 çorba kaşığı çemen tozu, 1 çorba kaşığı pul biber ve sıvı yağı ekleyin, eti bu karışımla iyice ovun. 5. Son bekleme: Eti tekrar streç film ile sarın ve buzdolabında 1 hafta daha bekletin. Bir hafta sonunda ev yapımı pastırmanız servise hazır olacaktır.
    • YemekTarifleri
    • EtYemekleri
    • EvdeYapımı
    • KırmızıEt
    5 kaynak
  • Yazeka nedir?
Seçili sitelerdeki metinlere göre Yazeka tarafından oluşturulan yanıtlardır. Hatalar içerebilir. Önemli bilgileri kontrol ediniz.
  • © 2025 Yandex
  • Gizlilik politikası
  • Kullanıcı sözleşmesi
  • Hata bildir
  • Şirket hakkında
{"4ge30":{"state":{"logoProps":{"url":"https://yandex.com.tr"},"formProps":{"action":"https://yandex.com.tr/search","searchLabel":"Bul"},"services":{"activeItemId":"answers","items":[{"url":"https://yandex.com.tr/gundem/","title":"Gündem","id":"agenda"},{"url":"https://yandex.com.tr/shopping/","title":"Alışveriş","id":"shopping"},{"url":"https://yandex.com.tr/finance/","title":"Finans","id":"finance"},{"url":"https://yandex.com.tr/yacevap/","title":"YaCevap","id":"answers"},{"url":"https://yandex.com.tr/yaozet/","title":"YaÖzet","id":"summary"},{"url":"https://yandex.com.tr/travel/","title":"Seyahat","id":"travel"},{"url":"https://yandex.com.tr/video/search?text=popüler+videolar","title":"Video","id":"video"},{"url":"https://yandex.com.tr/gorsel/","title":"Görsel","id":"images"}]},"userProps":{"loggedIn":false,"ariaLabel":"Menü","plus":false,"birthdayHat":false,"child":false,"dialogProps":{"host":"yandex.com.tr","lang":"tr","project":"neurolib","queryParams":{"exp_flags":"skin","preset":"oceania","utm_source":"portal-neurolib"},"retpath":"https%3A%2F%2Fyandex.com.tr%2Fyacevap%2Fc%2Fyemek%2Fq%2Fpastirma-yapiminda-hangi-baharatlar-kullanilir-322647290%3Flr%3D213%26ncrnd%3D75055","tld":"com.tr","platform":"desktop"},"className":"PortalHeader-User"},"suggestProps":{"selectors":{"form":".HeaderForm","input":".HeaderForm-Input","submit":".HeaderForm-Submit","clear":".HeaderForm-Clear","layout":".HeaderForm-InputWrapper"},"suggestUrl":"https://yandex.com.tr/suggest/suggest-ya.cgi?show_experiment=222&show_experiment=224","deleteUrl":"https://yandex.com.tr/suggest-delete-text?srv=web&text_to_delete=","suggestPlaceholder":"Yapay zeka ile bul","platform":"desktop","hideKeyboardOnScroll":false,"additionalFormClasses":["mini-suggest_theme_tile","mini-suggest_overlay_tile","mini-suggest_expanding_yes","mini-suggest_prevent-empty_yes","mini-suggest_type-icon_yes","mini-suggest_personal_yes","mini-suggest_type-icon_yes","mini-suggest_rich_yes","mini-suggest_overlay_dark","mini-suggest_large_yes","mini-suggest_copy-fact_yes","mini-suggest_clipboard_yes","mini-suggest_turboapp_yes","mini-suggest_expanding_yes","mini-suggest_affix_yes","mini-suggest_carousel_yes","mini-suggest_traffic_yes","mini-suggest_re-request_yes","mini-suggest_source_yes","mini-suggest_favicon_yes","mini-suggest_more","mini-suggest_long-fact_yes","mini-suggest_hide-keyboard_yes","mini-suggest_clear-on-submit_yes","mini-suggest_focus-on-change_yes","mini-suggest_short-fact_yes","mini-suggest_app_yes","mini-suggest_grouping_yes","mini-suggest_entity-suggest_yes","mini-suggest_redesigned-navs_yes","mini-suggest_title-multiline_yes","mini-suggest_type-icon-wrapped_yes","mini-suggest_fulltext-highlight_yes","mini-suggest_fulltext-insert_yes","mini-suggest_lines_multi"],"counter":{"service":"neurolib_com_tr_desktop","url":"//yandex.ru/clck/jclck","timeout":300,"params":{"dtype":"stred","pid":"0","cid":"2873"}},"noSubmit":false,"formAction":"https://yandex.com.tr/search","tld":"com.tr","suggestParams":{"srv":"serp_com_tr_desktop","wiz":"TrWth","yu":"9206652811759208324","lr":213,"uil":"tr","fact":1,"v":4,"use_verified":1,"safeclick":1,"skip_clickdaemon_host":1,"rich_nav":1,"verified_nav":1,"rich_phone":1,"use_favicon":1,"nav_favicon":1,"mt_wizard":1,"history":1,"nav_text":1,"maybe_ads":1,"icon":1,"hl":1,"n":10,"portal":1,"platform":"desktop","mob":0,"extend_fw":1,"suggest_entity_desktop":"1","entity_enrichment":"1","entity_max_count":"5"},"disableWebSuggest":false},"context":{"query":"","reqid":"1759208393569224-5814292531172423895-balancer-l7leveler-kubr-yp-vla-197-BAL","lr":"213","aliceDeeplink":"{\"text\":\"\"}"},"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"4ge3w01-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"header"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"header"},"4ge31":{"state":{"links":[{"id":"main","url":"/yacevap/","title":"Ana Sayfa","target":"_self"},{"id":"technologies","url":"/yacevap/c/teknoloji","title":"Teknoloji","target":"_self"},{"id":"psychology-and-relationships","url":"/yacevap/c/psikoloji-ve-iliskiler","title":"Psikoloji ve İlişkiler","target":"_self"},{"id":"science-and-education","url":"/yacevap/c/bilim-ve-egitim","title":"Bilim ve Eğitim","target":"_self"},{"id":"food","url":"/yacevap/c/yemek","title":"Yemek","target":"_self"},{"id":"culture-and-art","url":"/yacevap/c/kultur-ve-sanat","title":"Kültür ve Sanat","target":"_self"},{"id":"tv-and-films","url":"/yacevap/c/filmler-ve-diziler","title":"Filmler ve Diziler","target":"_self"},{"id":"economics-and-finance","url":"/yacevap/c/ekonomi-ve-finans","title":"Ekonomi ve Finans","target":"_self"},{"id":"games","url":"/yacevap/c/oyun","title":"Oyun","target":"_self"},{"id":"sport","url":"/yacevap/c/spor","title":"Spor","target":"_self"},{"id":"beauty-and-style","url":"/yacevap/c/guzellik-ve-moda","title":"Güzellik ve Moda","target":"_self"},{"id":"useful-tips","url":"/yacevap/c/faydali-ipuclari","title":"Faydalı İpuçları","target":"_self"},{"id":"auto","url":"/yacevap/c/otomobil","title":"Otomobil","target":"_self"},{"id":"law","url":"/yacevap/c/hukuk","title":"Hukuk","target":"_self"},{"id":"travel","url":"/yacevap/c/seyahat","title":"Seyahat","target":"_self"},{"id":"animals-and-nature","url":"/yacevap/c/hayvanlar-ve-doga","title":"Hayvanlar ve doğa","target":"_self"},{"id":"health","url":"/yacevap/c/saglik","title":"Sağlık","target":"_self"},{"id":"other","url":"/yacevap/c/diger","title":"Diğer","target":"_self"}],"activeLinkId":"food","title":"Kategoriler","baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"4ge3w02-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"header-categories"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"header-categories"},"4ge32":{"state":{"tld":"com.tr","markdown":"Pastırma yapımında kullanılan temel baharatlar şunlardır: **sarımsak, kimyon, pul biber, karabiber ve kekik** [```1```](https://www.posta.com.tr/galeri/40-yillik-pastirmacinin-pastirma-tarifi-evde-pastirma-nasil-yapilir-pastirma-yapmanin-puf-noktalari-2828726)[```2```](https://www.pastirmacitolga.com.tr/kayseri-pastirmasi-nasil-yapilir).\n\nAyrıca, **toz şeker** de pastırmanın lezzetini artırmak için kullanılan baharatlardan biridir [```2```](https://www.pastirmacitolga.com.tr/kayseri-pastirmasi-nasil-yapilir).","sources":[{"sourceId":1,"url":"https://www.posta.com.tr/galeri/40-yillik-pastirmacinin-pastirma-tarifi-evde-pastirma-nasil-yapilir-pastirma-yapmanin-puf-noktalari-2828726","title":"40 Yıllık Pastırmacının Pastırma Tarifi! Evde Pastırma Nasıl...","shownUrl":"https://www.posta.com.tr/galeri/40-yillik-pastirmacinin-pastirma-tarifi-evde-pastirma-nasil-yapilir-pastirma-yapmanin-puf-noktalari-2828726","rel":"nofollow"},{"sourceId":2,"url":"https://www.pastirmacitolga.com.tr/kayseri-pastirmasi-nasil-yapilir","title":"Kayseri Pastırması Nasıl Yapılır ? - Pastırmacı Tolga - Kayseri...","shownUrl":"https://www.pastirmacitolga.com.tr/kayseri-pastirmasi-nasil-yapilir","rel":"nofollow"},{"sourceId":3,"url":"https://basyazici.com.tr/blog/pastirma-nasil-yapilir","title":"Kayseri’ye Özgü Coğrafi İşaretli Pastırma Nasıl Yapılır?","shownUrl":"https://basyazici.com.tr/blog/pastirma-nasil-yapilir","rel":"nofollow"},{"sourceId":4,"url":"https://elitciftlik.com.tr/pastirma-lezzetli-bir-gelenekten-modern-sofralara/","title":"Pastırma: Lezzetli Bir Gelenekten Modern Sofralara - Elit Çiftlik","shownUrl":"https://elitciftlik.com.tr/pastirma-lezzetli-bir-gelenekten-modern-sofralara/","rel":"nofollow"},{"sourceId":5,"url":"https://gastromanya.com/evde-pastirma-yapma-tarifi/","title":"Evde Pastırma Yapma Tarifi | Genel, Mutfakta... | Gastromanya","shownUrl":"https://gastromanya.com/evde-pastirma-yapma-tarifi/","rel":"nofollow"}],"isHermione":false,"headerProps":{"header":"Pastırma yapımında hangi baharatlar kullanılır?","homeUrl":"/yacevap/","categoryUrl":"/yacevap/c/yemek","categoryTitle":"Yemek","canUseNativeShare":false,"tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/baharatlar","text":"Baharatlar"},{"href":"/yacevap/t/eturunleri","text":"EtÜrünleri"}],"extralinksItems":[{"variant":"reportFeedback","reportFeedback":{"feature":"YazekaAnswers","title":"Bu yanıtta yanlış olan ne?","checkBoxLabels":[{"value":"Uygunsuz veya aşağılayıcı yanıt"},{"value":"Soruma yanıt verilmedi"},{"value":"Bilgi hataları var"},{"value":"Bilgi yetersiz"},{"value":"Bilgi güncel değil"},{"value":"Görseller kötü"},{"value":"Görüntüleme hataları"},{"value":"Yanıtta kullanılan kaynaklar güvenilir değil"},{"value":"Bu soru için yanıt gerekmiyor"},{"value":"Diğer"}]}}]},"suggestProps":{"suggestItems":[{"id":0,"text":"Sarımsak pastırmaya nasıl lezzet katar?","url":"/search?text=Sar%C4%B1msak+past%C4%B1rmaya+nas%C4%B1l+lezzet+katar%3F&promo=force_neuro"},{"id":1,"text":"Kimyonun pastırma üzerindeki etkisi nedir?","url":"/search?text=Kimyonun+past%C4%B1rma+%C3%BCzerindeki+etkisi&promo=force_neuro"},{"id":2,"text":"Pastırma yapımında hangi baharatlar kullanılır?","url":"/search?text=Past%C4%B1rma+yap%C4%B1m%C4%B1nda+kullan%C4%B1lan+baharatlar&promo=force_neuro"},{"id":-1,"url":"/search?text=Past%C4%B1rma+yap%C4%B1m%C4%B1nda+hangi+baharatlar+kullan%C4%B1l%C4%B1r%3F&promo=force_neuro","text":"Daha fazla bilgi"}]},"imageThumbProps":{"alt":"A rustic wooden table in a Turkish kitchen displays fresh pastırma slices surrounded by small bowls of garlic, cumin, red pepper flakes, black pepper, thyme, and sugar, with warm sunlight streaming through a window.","src":"https://avatars.mds.yandex.net/get-neurolib-art/16401355/picture-XU2sxb1GTAwUrtgfl4ES/orig"},"feedbackProps":{"feature":"YazekaAnswers","baseProps":{"metaFields":{"yandexuid":"9206652811759208324","reqid":"1759208393569224-5814292531172423895-balancer-l7leveler-kubr-yp-vla-197-BAL"}},"positiveCheckboxLabels":[{"value":"Yanıtı çok beğendim"},{"value":"Yanıtta gerekli bilgiler var"},{"value":"Kolay anlaşılır"},{"value":"Diğer"}],"negativeCheckboxLabels":[{"value":"Uygunsuz veya aşağılayıcı yanıt"},{"value":"Soruma yanıt verilmedi"},{"value":"Bilgi hataları var"},{"value":"Bilgi yetersiz"},{"value":"Bilgi güncel değil"},{"value":"Görseller kötü"},{"value":"Görüntüleme hataları"},{"value":"Yanıtta kullanılan kaynaklar güvenilir değil"},{"value":"Bu soru için yanıt gerekmiyor"},{"value":"Diğer"}]},"dialogStoreProps":{"baseUrl":"","baseUrlWs":""},"globalStoreProps":{"imageBackendUrl":"https://yandex.com.tr/images-apphost/image-download?cbird=171","query":"","retina":false,"avatarId":"0","isHermione":false,"isMacOS":false,"tld":"com.tr","isEmbeddedFuturis":false,"isLoggedIn":false,"brand":"yazeka","reqId":"1759208393569224-5814292531172423895-balancer-l7leveler-kubr-yp-vla-197-BAL","device":{"isIOS":false,"platform":"desktop"}},"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"4ge3w03-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"question"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"question"},"4ge33":{"state":{"relatedMaterials":[{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.drinkfood.biz/tr/main-dishes/meat-recipes/1017057975.html?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://tr.differkinome.com/articles/food/difference-between-pastrami-and-corned-beef-3.html?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://tr.wikipedia.org/wiki/F%C3%BCme_et?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://feeddi.com/fume-kaburga-pastirma-mi?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.horecatrend.com/2024/07/15/fume-nedir-fume-et-cesitleri-nelerdir/?size=16&stub=1"],"header":"Füme ve pastırma aynı şey mi?","teaser":"Füme ve pastırma aynı şey değildir, ancak pastırma bir füme et türüdür. Pastırma, sığır etinin karabiberle kaplanıp tütsülenmesiyle elde edilen bir et ürünüdür.","href":"/yacevap/c/yemek/q/fume-ve-pastirma-ayni-sey-mi-690275935","tags":[{"href":"/yacevap/t/gida","text":"Gıda"},{"href":"/yacevap/t/eturunleri","text":"EtÜrünleri"},{"href":"/yacevap/t/pastirma","text":"Pastırma"}]},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://lezzetarayanlara.com/blog/pastirma-nedir-nasil-ortaya-cikti?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.sultanet.com/pastirma-nedir-nasil-yapilir?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://apikoglu.com.tr/pastirmanin-hikayesi?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.foodelphi.com/pastirma-uretimi/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://harbiyiyorum.com/pastirma-nedir/?size=16&stub=1"],"header":"Pastırmanın ham maddesi nedir?","teaser":"Pastırma, genellikle dana etinden yapılır. Pastırma yapımında kullanılan et, sırt kısmından elde edilir ve sinir, zar ile fazla yağlardan arındırılır.","href":"/yacevap/c/yemek/q/pastirmanin-ham-maddesi-nedir-1159851833","tags":[{"href":"/yacevap/t/yemek","text":"Yemek"},{"href":"/yacevap/t/et","text":"Et"},{"href":"/yacevap/t/malzeme","text":"Malzeme"}],"imageThumbProps":{"alt":"A close-up of thinly sliced, spiced beef pastırma on a wooden cutting board, with a traditional Turkish kitchen in the background featuring copper pots and fresh herbs.","src":"https://avatars.mds.yandex.net/get-neurolib-art/16466759/picture-Qki8iqnuz2CqIecuaqe4/orig"}},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.ardaninmutfagi.com/yemek-tarifleri/et-yemekleri/ramazan-tarifleri-kagitta-pastirma?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://omletci.com/evde-pastirma-yapimi-adim-adim-anlatim/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.kayseriolay.com/evde-lezzetli-pastirma-yapmanin-puf-noktalari/129994/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.afiaolsun.com/pastirma-nedir-nasil-uretilir?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.pastirmacim.com/blogincele/8/pastirma_nasil_yapilir?size=16&stub=1"],"header":"Pastırma nasıl yapılır evde?","teaser":"Evde pastırma yapımı için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır: Malzemeler: - 1 kg dana antrikot - 1 su bardağı tuz - 1 çay bardağı su - 1 çorba kaşığı çemen tozu - 1 çorba kaşığı pul biber - Yeterli miktarda sıvı yağ Yapılışı: 1. Eti hazırlama: Dana antrikotu yıkayıp suyunu süzerek kurulayın. 2. Tuzlama: Eti bir kaba alın ve üzerine 1 su bardağı tuzu ekleyin, tuzla iyice ovaladıktan sonra streç film ile sarın ve buzdolabında 24 saat bekletin. 3. Yıkama: Bir gün bekleyen eti çıkarıp tuzunu iyice yıkayın, tekrar streç film ile sarıp buzdolabında 3 gün daha bekletin. 4. Baharatlama: Üç gün sonunda eti çıkarın ve üzerine 1 çorba kaşığı çemen tozu, 1 çorba kaşığı pul biber ve sıvı yağı ekleyin, eti bu karışımla iyice ovun. 5. Son bekleme: Eti tekrar streç film ile sarın ve buzdolabında 1 hafta daha bekletin. Bir hafta sonunda ev yapımı pastırmanız servise hazır olacaktır.","href":"/yacevap/c/yemek/q/pastirma-nasil-yapilir-evde-1229031143","tags":[{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/etyemekleri","text":"EtYemekleri"},{"href":"/yacevap/t/evdeyapimi","text":"EvdeYapımı"},{"href":"/yacevap/t/kirmiziet","text":"KırmızıEt"}]}],"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"4ge3w04-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"related"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"related"},"4ge34":{"state":{"tld":"com.tr","isIos":false,"isQuestionPage":true,"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"4ge3w05-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"ask_question"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"ask_question"},"4ge35":{"state":{"generalLinks":[{"id":"privacy-policy","text":"Gizlilik politikası","url":"https://yandex.com.tr/legal/privacy_policy/"},{"id":"terms-of-service","text":"Kullanıcı sözleşmesi","url":"https://yandex.com.tr/legal/tos/"},{"id":"report-error","text":"Hata bildir","url":"https://forms.yandex.com.tr/surveys/13748122.01a6645a1ef15703c9b82a7b6c521932ddc0e3f7/"},{"id":"about-company","text":"Şirket hakkında","url":"https://yandex.com.tr/project/portal/contacts/"}],"copyright":{"url":"https://yandex.com.tr","currentYear":2025},"socialLinks":[{"url":"https://www.tiktok.com/@yandex.turkiye","type":"tiktok","title":"TikTok"},{"url":"https://www.youtube.com/@YandexTurkiye","type":"youtube","title":"Youtube"},{"url":"https://www.facebook.com/YandexComTr","type":"facebook","title":"Facebook"},{"url":"https://www.instagram.com/yandex__turkiye/","type":"instagram","title":"Instagram"},{"url":"https://x.com/yndxturkiye","type":"x","title":"X"}],"categoriesLink":[],"disclaimer":"Seçili sitelerdeki metinlere göre Yazeka tarafından oluşturulan yanıtlardır. Hatalar içerebilir. Önemli bilgileri kontrol ediniz.","baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"4ge3w06-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"footer"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"footer"}}