• Gündem
  • Alışveriş
  • Finans
  • YaCevapYaCevap
  • Seyahat
  • Video
  • Görsel
  • Ana Sayfa
  • Teknoloji
  • Psikoloji ve İlişkiler
  • Bilim ve Eğitim
  • YemekYemek
  • Kültür ve Sanat
  • Filmler ve Diziler
  • Ekonomi ve Finans
  • Oyun
  • Spor
  • Güzellik ve Moda
  • Faydalı İpuçları
  • Otomobil
  • Hukuk
  • Seyahat
  • Hayvanlar ve doğa
  • Sağlık
  • Diğer
  • Buradasın
    • YaCevap ›
    • Yemek ›

    Pastırma yapımında hangi baharatlar kullanılır?

    • Teknoloji
    • YemekTarifleri
    • Baharatlar
    • EtÜrünleri

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Pastırma yapımında kullanılan temel baharatlar şunlardır: sarımsak, kimyon, pul biber, karabiber ve kekik 12.
    Ayrıca, toz şeker de pastırmanın lezzetini artırmak için kullanılan baharatlardan biridir 2.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

      Yanıtı değerlendir

      5 kaynak

      1. posta.com.tr
        1
      2. pastirmacitolga.com.tr
        2
      3. basyazici.com.tr
        3
      4. elitciftlik.com.tr
        4
      5. gastromanya.com
        5
    • Sarımsak pastırmaya nasıl lezzet katar?

    • Kimyonun pastırma üzerindeki etkisi nedir?

    • Pastırma yapımında hangi baharatlar kullanılır?

    • Daha fazla bilgi

    Konuyla ilgili materyaller

    Pastırmanın ham maddesi nedir?

    Pastırma, genellikle dana etinden yapılır. Pastırma yapımında kullanılan et, sırt kısmından elde edilir ve sinir, zar ile fazla yağlardan arındırılır.
    • Yemek
    • Et
    • Malzeme
    5 kaynak

    Füme ve pastırma aynı şey mi?

    Füme ve pastırma aynı şey değildir, ancak pastırma bir füme et türüdür. Pastırma, sığır etinin karabiberle kaplanıp tütsülenmesiyle elde edilen bir et ürünüdür.
    • Gıda
    • EtÜrünleri
    • Pastırma
    5 kaynak

    Pastırma nasıl yapılır evde?

    Evde pastırma yapımı için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır: Malzemeler: - 1 kg dana antrikot - 1 su bardağı tuz - 1 çay bardağı su - 1 çorba kaşığı çemen tozu - 1 çorba kaşığı pul biber - Yeterli miktarda sıvı yağ Yapılışı: 1. Eti hazırlama: Dana antrikotu yıkayıp suyunu süzerek kurulayın. 2. Tuzlama: Eti bir kaba alın ve üzerine 1 su bardağı tuzu ekleyin, tuzla iyice ovaladıktan sonra streç film ile sarın ve buzdolabında 24 saat bekletin. 3. Yıkama: Bir gün bekleyen eti çıkarıp tuzunu iyice yıkayın, tekrar streç film ile sarıp buzdolabında 3 gün daha bekletin. 4. Baharatlama: Üç gün sonunda eti çıkarın ve üzerine 1 çorba kaşığı çemen tozu, 1 çorba kaşığı pul biber ve sıvı yağı ekleyin, eti bu karışımla iyice ovun. 5. Son bekleme: Eti tekrar streç film ile sarın ve buzdolabında 1 hafta daha bekletin. Bir hafta sonunda ev yapımı pastırmanız servise hazır olacaktır.
    • YemekTarifleri
    • EtYemekleri
    • EvdeYapımı
    • KırmızıEt
    5 kaynak
  • Yazeka nedir?
Seçili sitelerdeki metinlere göre Yazeka tarafından oluşturulan yanıtlardır. Hatalar içerebilir. Önemli bilgileri kontrol ediniz.
  • © 2025 Yandex
  • Gizlilik politikası
  • Kullanıcı sözleşmesi
  • Hata bildir
  • Şirket hakkında
{"jlym0":{"state":{"logoProps":{"url":"https://yandex.com.tr"},"formProps":{"action":"https://yandex.com.tr/search","searchLabel":"Bul"},"services":{"activeItemId":"answers","items":[{"url":"https://yandex.com.tr/gundem","title":"Gündem","id":"agenda"},{"url":"https://yandex.com.tr/shopping","title":"Alışveriş","id":"shopping"},{"url":"https://yandex.com.tr/finance","title":"Finans","id":"finance"},{"url":"https://yandex.com.tr/yacevap","title":"YaCevap","id":"answers"},{"url":"https://yandex.com.tr/travel","title":"Seyahat","id":"travel"},{"url":"https://yandex.com.tr/video/search?text=popüler+videolar","title":"Video","id":"video"},{"url":"https://yandex.com.tr/gorsel","title":"Görsel","id":"images"}]},"userProps":{"loggedIn":false,"ariaLabel":"Menü","plus":false,"birthdayHat":false,"child":false,"isBirthdayUserId":true,"className":"PortalHeader-User"},"userIdProps":{"flag":"skin","lang":"tr","host":"yandex.com.tr","project":"neurolib","queryParams":{"utm_source":"portal-neurolib"},"retpath":"https%3A%2F%2Fyandex.com.tr%2Fyacevap%2Fc%2Fyemek%2Fq%2Fpastirma-yapiminda-hangi-baharatlar-kullanilir-322647290%3Flr%3D213%26ncrnd%3D97928","tld":"com.tr"},"suggestProps":{"selectors":{"form":".HeaderForm","input":".HeaderForm-Input","submit":".HeaderForm-Submit","clear":".HeaderForm-Clear","layout":".HeaderForm-InputWrapper"},"suggestUrl":"https://yandex.com.tr/suggest/suggest-ya.cgi?show_experiment=222&show_experiment=224","deleteUrl":"https://yandex.com.tr/suggest-delete-text?srv=web&text_to_delete=","suggestPlaceholder":"Yapay zeka ile bul","platform":"desktop","hideKeyboardOnScroll":false,"additionalFormClasses":["mini-suggest_theme_tile","mini-suggest_overlay_tile","mini-suggest_expanding_yes","mini-suggest_prevent-empty_yes","mini-suggest_type-icon_yes","mini-suggest_personal_yes","mini-suggest_type-icon_yes","mini-suggest_rich_yes","mini-suggest_overlay_dark","mini-suggest_large_yes","mini-suggest_copy-fact_yes","mini-suggest_clipboard_yes","mini-suggest_turboapp_yes","mini-suggest_expanding_yes","mini-suggest_affix_yes","mini-suggest_carousel_yes","mini-suggest_traffic_yes","mini-suggest_re-request_yes","mini-suggest_source_yes","mini-suggest_favicon_yes","mini-suggest_more","mini-suggest_long-fact_yes","mini-suggest_hide-keyboard_yes","mini-suggest_clear-on-submit_yes","mini-suggest_focus-on-change_yes","mini-suggest_short-fact_yes","mini-suggest_app_yes","mini-suggest_grouping_yes","mini-suggest_entity-suggest_yes","mini-suggest_redesigned-navs_yes","mini-suggest_title-multiline_yes","mini-suggest_type-icon-wrapped_yes","mini-suggest_fulltext-highlight_yes","mini-suggest_fulltext-insert_yes","mini-suggest_lines_multi"],"counter":{"service":"neurolib_com_tr_desktop","url":"//yandex.ru/clck/jclck","timeout":300,"params":{"dtype":"stred","pid":"0","cid":"2873"}},"noSubmit":false,"formAction":"https://yandex.com.tr/search","tld":"com.tr","suggestParams":{"srv":"serp_com_tr_desktop","wiz":"TrWth","yu":"7214307931755967193","lr":213,"uil":"tr","fact":1,"v":4,"use_verified":1,"safeclick":1,"skip_clickdaemon_host":1,"rich_nav":1,"verified_nav":1,"rich_phone":1,"use_favicon":1,"nav_favicon":1,"mt_wizard":1,"history":1,"nav_text":1,"maybe_ads":1,"icon":1,"hl":1,"n":10,"portal":1,"platform":"desktop","mob":0,"extend_fw":1,"suggest_entity_desktop":"1","entity_enrichment":"1","entity_max_count":"5"},"disableWebSuggest":false},"context":{"query":"","reqid":"1755967223871533-13711526995734012282-balancer-l7leveler-kubr-yp-klg-53-BAL","lr":"213","aliceDeeplink":"{\"text\":\"\"}"},"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"jlymw01-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"header"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"header"},"jlym1":{"state":{"links":[{"id":"main","url":"/yacevap","title":"Ana Sayfa","target":"_self"},{"id":"technologies","url":"/yacevap/c/teknoloji","title":"Teknoloji","target":"_self"},{"id":"psychology-and-relationships","url":"/yacevap/c/psikoloji-ve-iliskiler","title":"Psikoloji ve İlişkiler","target":"_self"},{"id":"science-and-education","url":"/yacevap/c/bilim-ve-egitim","title":"Bilim ve Eğitim","target":"_self"},{"id":"food","url":"/yacevap/c/yemek","title":"Yemek","target":"_self"},{"id":"culture-and-art","url":"/yacevap/c/kultur-ve-sanat","title":"Kültür ve Sanat","target":"_self"},{"id":"tv-and-films","url":"/yacevap/c/filmler-ve-diziler","title":"Filmler ve Diziler","target":"_self"},{"id":"economics-and-finance","url":"/yacevap/c/ekonomi-ve-finans","title":"Ekonomi ve Finans","target":"_self"},{"id":"games","url":"/yacevap/c/oyun","title":"Oyun","target":"_self"},{"id":"sport","url":"/yacevap/c/spor","title":"Spor","target":"_self"},{"id":"beauty-and-style","url":"/yacevap/c/guzellik-ve-moda","title":"Güzellik ve Moda","target":"_self"},{"id":"useful-tips","url":"/yacevap/c/faydali-ipuclari","title":"Faydalı İpuçları","target":"_self"},{"id":"auto","url":"/yacevap/c/otomobil","title":"Otomobil","target":"_self"},{"id":"law","url":"/yacevap/c/hukuk","title":"Hukuk","target":"_self"},{"id":"travel","url":"/yacevap/c/seyahat","title":"Seyahat","target":"_self"},{"id":"animals-and-nature","url":"/yacevap/c/hayvanlar-ve-doga","title":"Hayvanlar ve doğa","target":"_self"},{"id":"health","url":"/yacevap/c/saglik","title":"Sağlık","target":"_self"},{"id":"other","url":"/yacevap/c/diger","title":"Diğer","target":"_self"}],"activeLinkId":"food","title":"Kategoriler","baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"jlymw02-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"header-categories"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"header-categories"},"jlym2":{"state":{"tld":"com.tr","markdown":"Pastırma yapımında kullanılan temel baharatlar şunlardır: **sarımsak, kimyon, pul biber, karabiber ve kekik** [```1```](https://www.posta.com.tr/galeri/40-yillik-pastirmacinin-pastirma-tarifi-evde-pastirma-nasil-yapilir-pastirma-yapmanin-puf-noktalari-2828726)[```2```](https://www.pastirmacitolga.com.tr/kayseri-pastirmasi-nasil-yapilir).\n\nAyrıca, **toz şeker** de pastırmanın lezzetini artırmak için kullanılan baharatlardan biridir [```2```](https://www.pastirmacitolga.com.tr/kayseri-pastirmasi-nasil-yapilir).","sources":[{"sourceId":1,"url":"https://www.posta.com.tr/galeri/40-yillik-pastirmacinin-pastirma-tarifi-evde-pastirma-nasil-yapilir-pastirma-yapmanin-puf-noktalari-2828726","title":"40 Yıllık Pastırmacının Pastırma Tarifi! Evde Pastırma Nasıl...","shownUrl":"https://www.posta.com.tr/galeri/40-yillik-pastirmacinin-pastirma-tarifi-evde-pastirma-nasil-yapilir-pastirma-yapmanin-puf-noktalari-2828726","rel":"nofollow"},{"sourceId":2,"url":"https://www.pastirmacitolga.com.tr/kayseri-pastirmasi-nasil-yapilir","title":"Kayseri Pastırması Nasıl Yapılır ? - Pastırmacı Tolga - Kayseri...","shownUrl":"https://www.pastirmacitolga.com.tr/kayseri-pastirmasi-nasil-yapilir","rel":"nofollow"},{"sourceId":3,"url":"https://basyazici.com.tr/blog/pastirma-nasil-yapilir","title":"Kayseri’ye Özgü Coğrafi İşaretli Pastırma Nasıl Yapılır?","shownUrl":"https://basyazici.com.tr/blog/pastirma-nasil-yapilir","rel":"nofollow"},{"sourceId":4,"url":"https://elitciftlik.com.tr/pastirma-lezzetli-bir-gelenekten-modern-sofralara/","title":"Pastırma: Lezzetli Bir Gelenekten Modern Sofralara - Elit Çiftlik","shownUrl":"https://elitciftlik.com.tr/pastirma-lezzetli-bir-gelenekten-modern-sofralara/","rel":"nofollow"},{"sourceId":5,"url":"https://gastromanya.com/evde-pastirma-yapma-tarifi/","title":"Evde Pastırma Yapma Tarifi | Genel, Mutfakta... | Gastromanya","shownUrl":"https://gastromanya.com/evde-pastirma-yapma-tarifi/","rel":"nofollow"}],"isHermione":false,"headerProps":{"header":"Pastırma yapımında hangi baharatlar kullanılır?","homeUrl":"/yacevap","categoryUrl":"/yacevap/c/yemek","categoryTitle":"Yemek","canUseNativeShare":false,"extralinksItems":[{"variant":"reportFeedback","reportFeedback":{"feature":"YazekaAnswers","title":"Bu yanıtta yanlış olan ne?","checkBoxLabels":[{"value":"Uygunsuz veya aşağılayıcı yanıt"},{"value":"Soruma yanıt verilmedi"},{"value":"Bilgi hataları var"},{"value":"Bilgi yetersiz"},{"value":"Bilgi güncel değil"},{"value":"Görüntüleme hataları"},{"value":"Yanıtta kullanılan kaynaklar güvenilir değil"},{"value":"Bu soru için yanıt gerekmiyor"},{"value":"Diğer"}]}}],"tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/baharatlar","text":"Baharatlar"},{"href":"/yacevap/t/eturunleri","text":"EtÜrünleri"}]},"suggestProps":{"suggestItems":[{"id":0,"text":"Sarımsak pastırmaya nasıl lezzet katar?","url":"/search?text=Sar%C4%B1msak+past%C4%B1rmaya+nas%C4%B1l+lezzet+katar%3F&promo=force_neuro"},{"id":1,"text":"Kimyonun pastırma üzerindeki etkisi nedir?","url":"/search?text=Kimyonun+past%C4%B1rma+%C3%BCzerindeki+etkisi&promo=force_neuro"},{"id":2,"text":"Pastırma yapımında hangi baharatlar kullanılır?","url":"/search?text=Past%C4%B1rma+yap%C4%B1m%C4%B1nda+kullan%C4%B1lan+baharatlar&promo=force_neuro"},{"id":-1,"url":"/search?text=Past%C4%B1rma+yap%C4%B1m%C4%B1nda+hangi+baharatlar+kullan%C4%B1l%C4%B1r%3F&promo=force_neuro","text":"Daha fazla bilgi"}]},"feedbackProps":{"feature":"YazekaAnswers","baseProps":{"metaFields":{"yandexuid":"7214307931755967193","reqid":"1755967223871533-13711526995734012282-balancer-l7leveler-kubr-yp-klg-53-BAL"}},"positiveCheckboxLabels":[{"value":"Yanıtı çok beğendim"},{"value":"Yanıtta gerekli bilgiler var"},{"value":"Kolay anlaşılır"},{"value":"Diğer"}],"negativeCheckboxLabels":[{"value":"Uygunsuz veya aşağılayıcı yanıt"},{"value":"Soruma yanıt verilmedi"},{"value":"Bilgi hataları var"},{"value":"Bilgi yetersiz"},{"value":"Bilgi güncel değil"},{"value":"Görüntüleme hataları"},{"value":"Yanıtta kullanılan kaynaklar güvenilir değil"},{"value":"Bu soru için yanıt gerekmiyor"},{"value":"Diğer"}]},"dialogStoreProps":{"baseUrl":"","baseUrlWs":""},"globalStoreProps":{"imageBackendUrl":"https://yandex.com.tr/images-apphost/image-download?cbird=171","query":"","retina":false,"avatarId":"0","isHermione":false,"isMacOS":false,"tld":"com.tr","isEmbeddedFuturis":false,"isLoggedIn":false,"brand":"yazeka","reqId":"1755967223871533-13711526995734012282-balancer-l7leveler-kubr-yp-klg-53-BAL","device":{"isIOS":false,"platform":"desktop"}},"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"jlymw03-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"question"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"question"},"jlym3":{"state":{"relatedMaterials":[{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://lezzetarayanlara.com/blog/pastirma-nedir-nasil-ortaya-cikti?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.sultanet.com/pastirma-nedir-nasil-yapilir?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://apikoglu.com.tr/pastirmanin-hikayesi?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.foodelphi.com/pastirma-uretimi/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://harbiyiyorum.com/pastirma-nedir/?size=16&stub=1"],"href":"/yacevap/c/yemek/q/pastirmanin-ham-maddesi-nedir-1159851833","header":"Pastırmanın ham maddesi nedir?","teaser":"Pastırma, genellikle dana etinden yapılır. Pastırma yapımında kullanılan et, sırt kısmından elde edilir ve sinir, zar ile fazla yağlardan arındırılır.","tags":[{"href":"/yacevap/t/yemek","text":"Yemek"},{"href":"/yacevap/t/et","text":"Et"},{"href":"/yacevap/t/malzeme","text":"Malzeme"}]},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.drinkfood.biz/tr/main-dishes/meat-recipes/1017057975.html?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://tr.differkinome.com/articles/food/difference-between-pastrami-and-corned-beef-3.html?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://tr.wikipedia.org/wiki/F%C3%BCme_et?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://feeddi.com/fume-kaburga-pastirma-mi?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.horecatrend.com/2024/07/15/fume-nedir-fume-et-cesitleri-nelerdir/?size=16&stub=1"],"href":"/yacevap/c/yemek/q/fume-ve-pastirma-ayni-sey-mi-690275935","header":"Füme ve pastırma aynı şey mi?","teaser":"Füme ve pastırma aynı şey değildir, ancak pastırma bir füme et türüdür. Pastırma, sığır etinin karabiberle kaplanıp tütsülenmesiyle elde edilen bir et ürünüdür.","tags":[{"href":"/yacevap/t/gida","text":"Gıda"},{"href":"/yacevap/t/eturunleri","text":"EtÜrünleri"},{"href":"/yacevap/t/pastirma","text":"Pastırma"}]},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.ardaninmutfagi.com/yemek-tarifleri/et-yemekleri/ramazan-tarifleri-kagitta-pastirma?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://omletci.com/evde-pastirma-yapimi-adim-adim-anlatim/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.kayseriolay.com/evde-lezzetli-pastirma-yapmanin-puf-noktalari/129994/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.afiaolsun.com/pastirma-nedir-nasil-uretilir?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.pastirmacim.com/blogincele/8/pastirma_nasil_yapilir?size=16&stub=1"],"href":"/yacevap/c/yemek/q/pastirma-nasil-yapilir-evde-1229031143","header":"Pastırma nasıl yapılır evde?","teaser":"Evde pastırma yapımı için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır: Malzemeler: - 1 kg dana antrikot - 1 su bardağı tuz - 1 çay bardağı su - 1 çorba kaşığı çemen tozu - 1 çorba kaşığı pul biber - Yeterli miktarda sıvı yağ Yapılışı: 1. Eti hazırlama: Dana antrikotu yıkayıp suyunu süzerek kurulayın. 2. Tuzlama: Eti bir kaba alın ve üzerine 1 su bardağı tuzu ekleyin, tuzla iyice ovaladıktan sonra streç film ile sarın ve buzdolabında 24 saat bekletin. 3. Yıkama: Bir gün bekleyen eti çıkarıp tuzunu iyice yıkayın, tekrar streç film ile sarıp buzdolabında 3 gün daha bekletin. 4. Baharatlama: Üç gün sonunda eti çıkarın ve üzerine 1 çorba kaşığı çemen tozu, 1 çorba kaşığı pul biber ve sıvı yağı ekleyin, eti bu karışımla iyice ovun. 5. Son bekleme: Eti tekrar streç film ile sarın ve buzdolabında 1 hafta daha bekletin. Bir hafta sonunda ev yapımı pastırmanız servise hazır olacaktır.","tags":[{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/etyemekleri","text":"EtYemekleri"},{"href":"/yacevap/t/evdeyapimi","text":"EvdeYapımı"},{"href":"/yacevap/t/kirmiziet","text":"KırmızıEt"}]}],"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"jlymw04-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"related"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"related"},"jlym4":{"state":{"tld":"com.tr","isIos":false,"isQuestionPage":true,"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"jlymw05-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"ask_question"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"ask_question"},"jlym5":{"state":{"generalLinks":[{"id":"privacy-policy","text":"Gizlilik politikası","url":"https://yandex.com.tr/legal/privacy_policy/"},{"id":"terms-of-service","text":"Kullanıcı sözleşmesi","url":"https://yandex.com.tr/legal/tos/"},{"id":"report-error","text":"Hata bildir","url":"https://forms.yandex.com.tr/surveys/13748122.01a6645a1ef15703c9b82a7b6c521932ddc0e3f7/"},{"id":"about-company","text":"Şirket hakkında","url":"https://yandex.com.tr/project/portal/contacts/"}],"copyright":{"url":"https://yandex.com.tr","currentYear":2025},"socialLinks":[{"url":"https://www.tiktok.com/@yandex.turkiye","type":"tiktok","title":"TikTok"},{"url":"https://www.youtube.com/@YandexTurkiye","type":"youtube","title":"Youtube"},{"url":"https://www.facebook.com/YandexComTr","type":"facebook","title":"Facebook"},{"url":"https://www.instagram.com/yandex__turkiye/","type":"instagram","title":"Instagram"},{"url":"https://x.com/yndxturkiye","type":"x","title":"X"}],"categoriesLink":[],"disclaimer":"Seçili sitelerdeki metinlere göre Yazeka tarafından oluşturulan yanıtlardır. Hatalar içerebilir. Önemli bilgileri kontrol ediniz.","baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"jlymw06-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"footer"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"footer"}}