Evde pastırma yapımı için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır: Malzemeler: - 1 kg dana antrikot - 1 su bardağı tuz - 1 çay bardağı su - 1 çorba kaşığı çemen tozu - 1 çorba kaşığı pul biber - Yeterli miktarda sıvı yağ Yapılışı: 1. Eti hazırlama: Dana antrikotu yıkayıp suyunu süzerek kurulayın. 2. Tuzlama: Eti bir kaba alın ve üzerine 1 su bardağı tuzu ekleyin, tuzla iyice ovaladıktan sonra streç film ile sarın ve buzdolabında 24 saat bekletin. 3. Yıkama: Bir gün bekleyen eti çıkarıp tuzunu iyice yıkayın, tekrar streç film ile sarıp buzdolabında 3 gün daha bekletin. 4. Baharatlama: Üç gün sonunda eti çıkarın ve üzerine 1 çorba kaşığı çemen tozu, 1 çorba kaşığı pul biber ve sıvı yağı ekleyin, eti bu karışımla iyice ovun. 5. Son bekleme: Eti tekrar streç film ile sarın ve buzdolabında 1 hafta daha bekletin. Bir hafta sonunda ev yapımı pastırmanız servise hazır olacaktır.