Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kuru maya ile çeşitli poğaça türleri yapılabilir, işte bazıları:
- Bayatlamayan Kuru Mayalı Poğaça: Ilık süt, ılık su, sıvı yağ, yumurta akı, toz şeker, tuz ve un kullanılarak hazırlanan klasik bir tariftir 12.
- Puf Poğaça: Kuru maya, ılık süt, ılık su, sıvı yağ, yumurta, tuz ve un ile yapılır 2. İç harcı olarak beyaz peynir ve maydanoz kullanılabilir 2.
- Zeytinli Poğaça: Kuru maya, süt, su, sıvı yağ, yumurta, tuz ve un karışımına ezilmiş zeytin eklenerek hazırlanır 3.
- Patatesli Poğaça: Kuru maya, süt, su, sıvı yağ, yumurta, tuz ve un karışımına haşlanmış ve ezilmiş patates eklenerek yapılır 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: