Buradasın
Pastacı kreması Arda'nın Mutfağı nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Arda'nın Mutfağı'na göre pastacı kreması tarifi:
Malzemeler:
- 2 adet yumurta sarısı 3;
- 1 + ¼ su bardağı toz şeker (235 gr) 3;
- 1 su bardağından iki parmak eksik un (80 gr) 3;
- ¼ su bardağı mısır nişastası (25 gr) 3;
- 500 gr süt 34;
- 1 adet limon 3;
- 1 adet vanilya 3;
- 1 yemek kaşığı tereyağı 34.
Hazırlanışı:
- Bir tencereye un, nişasta, şeker ve vanilyayı koyun, çırpıcı ile karıştırın 5.
- Sütü ekleyip hızlıca çırpın, topaklanmaması için özen gösterin 5.
- Yumurta sarısını ekleyip karıştırın ve muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin 5.
- Ocaktan aldığınız kremaya tereyağını ekleyin ve karıştırın 34.
- Biraz soğuduktan sonra toz krem şantiyi ekleyip mikserde çırpın 5.
Pastacı kreması, sütlü tatlılarda, pastalarda ve meyve ile birlikte kullanılabilir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: