Buradasın
Pastacı kreması Arda'nın Mutfağı nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Arda'nın Mutfağı'ndaki orijinal pastacı kreması tarifi için gerekli malzemeler şunlardır:
- 2 adet yumurta sarısı 1;
- 1,25 su bardağı toz şeker (235 gr) 1;
- 1 su bardağından iki parmak eksik un (80 gr) 1;
- ¼ su bardağı mısır nişastası (30 gr) 1;
- 2 su bardağı süt (400 ml) 1;
- 2 su bardağı krema (400 ml) 1;
- 1 yemek kaşığı tereyağı (20 gr) 1;
- 1 paket vanilya (10 gr) 1;
- ¼ su bardağı krema (50 ml) 1;
- 350 gr mascarpone peyniri 1.
Hazırlanışı:
- Yumurta sarısını karıştırma kabına alın ve toz şekeri ekleyip bir çırpma teliyle karıştırın 1.
- Un ve mısır nişastasını ilave edip bir spatula yardımıyla kum kıvamına gelene kadar karıştırın 1.
- Süt ve kremayı bir sos tenceresine alın ve parmağınızı yakmayacak ama ılık olacak şekilde ısıtın 1.
- Isınan süt ve kremayı yavaş yavaş kum gibi olan karışımınıza ilave edip, çırpın 1.
- Karışımı bir süzgeçten geçirerek tencerenize ilave edin ve muhallebi kıvamına gelene kadar kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin 1.
- Hazır olan kremanızın içine tereyağı ve vanilyayı ekleyip karıştırın 1.
- Bir karıştırma kabına alın ve kremanızın üzerine değecek şekilde streç filmle kapatıp soğumaya bırakın 1.
- Ayrı bir karıştırma kabına kremayı alıp bir el mikseri yardımıyla çırpın 1.
- Çırptığınız kremanın içine mascarpone peynirini ekleyip bir spatula yardımıyla karıştırın 1.
- Soğuyan kremanızın içine hazırladığınız peynirli karışımı ekleyip bir spatula yardımıyla karıştırın 1.
Pastacı kremanız hazır, afiyet olsun 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: