Paris-Brest tatlısı yapımı için gerekli malzemeler: Choux (şu) hamuru için: 100 ml su, 100 ml süt, 90 gr tereyağı, 1 çimdik tuz ve şeker, 120 gr un, 4 adet yumurta. Fındık pralin kreması için: 200 ml süt, 2 adet yumurta sarısı, 50 gr toz şeker, 20 gr un, 20 gr mısır nişastası, 150 gr tereyağı (oda sıcaklığında yumuşamış), 100 gr fındık pralin (veya fındık ezmesi). Yapılışı: 1. Choux hamurunun hazırlanması: Bir tencereye suyu, sütü, tereyağını, tuzu ve şekeri koyun. 2. Unun eklenmesi: Kaynamaya başlayan karışıma bir anda tüm unu ekleyin ve hızlıca karıştırın. 3. Yumurtaların eklenmesi: Hamuru ocaktan alıp 5-10 dakika kadar soğutun. 4. Hamura şekil verilmesi: Hazırladığınız hamuru sıkma torbasına alın. 5. Pişirme: Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirin. 6. Kremanın hazırlanması: Yumurta karışımını hazırladıktan sonra, soğuyan kremaya yumuşak tereyağını ekleyip iyice çırpın. 7. Tatlıyı birleştirme: Soğuyan hamuru dikkatlice ortadan ikiye kesin. 8. Servis: Paris-Brest’inizi buzdolabında biraz dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz.