• Gündem
  • Alışveriş
  • Finans
  • YaCevapYaCevap
  • Seyahat
  • Video
  • Görsel
  • Ana Sayfa
  • Teknoloji
  • Psikoloji ve İlişkiler
  • Bilim ve Eğitim
  • YemekYemek
  • Kültür ve Sanat
  • Filmler ve Diziler
  • Ekonomi ve Finans
  • Oyun
  • Spor
  • Güzellik ve Moda
  • Faydalı İpuçları
  • Otomobil
  • Hukuk
  • Seyahat
  • Hayvanlar ve doğa
  • Sağlık
  • Diğer
  • Buradasın
    • YaCevap ›
    • Yemek ›

    Hangi balıklar fırında pişmez?

    • Teknoloji
    • YemekTarifleri
    • Balık
    • Pişirme

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Küçük ve yağsız balıklar genellikle fırında pişmez. Bu tür balıklar arasında sardalya ve istavrit bulunur 13.
    Fırında pişmeyen diğer balık türleri ise mezgit ve kefal olarak belirtilmektedir 4.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

      Yanıtı değerlendir

      5 kaynak

      1. gzt.com
        1
      2. ankarabalikrestoranlari.com
        2
      3. bilgizma.com
        3
      4. askevim.com
        4
      5. gastromanya.com
        5
    • İstavrit balığı nasıl pişirilir?

    • Yağsız balıkların pişirme özellikleri nelerdir?

    • Sardalya neden fırında pişmez?

    • Daha fazla bilgi

    Konuyla ilgili materyaller

    Fırında hangi balık daha lezzetli olur?

    Fırında pişirildiğinde lezzetli olan bazı balık türleri: Yağlı balıklar: Somon, uskumru, palamut. Beyaz etli balıklar: Çipura, levrek. Melez balıklar: Çupra ve levrek melezi. Fırında balık pişirirken, balıkları zeytinyağı ve baharatlarla marine etmek ve 180-200 derece arasında pişirmek önerilir.
    • Teknoloji
    • YemekTarifleri
    • BalıkPişirme
    • Fırın
    5 kaynak

    Fırında balık en güzel nasıl pişirilir?

    Fırında balığın en güzel nasıl pişirileceğine dair bazı öneriler: Fırında Çipura: Zeytinyağı, rendelenmiş sarımsak, limon suyu, karabiber, kırmızı toz biber ve tuz ile hazırlanan sos, balığın üzerine sürülür. Fırında Levrek: Kırmızı soğan ve domates ile birlikte pişirilir. Fırında Somon: İnce kıyılmış maydanoz ve limon dilimleri eşliğinde sunulur. Fırında Uskumru: Patates ve soğan dilimleri ile birlikte sunulur. Fırında Sardalya: Soslanıp pişirildikten sonra hemen tüketilmelidir. Fırın performansı farklılık gösterebileceği için pişirme süresi değişebilir.
    • Teknoloji
    • YemekTarifleri
    • Pişirme
    • Balık
    • YemekTarifleri
    5 kaynak
    A vibrant Turkish seaside scene with fresh fish like sea bream, bonito, and anchovies sizzling on a charcoal grill, while others like bass and salmon are prepared in an oven or pan, surrounded by olive oil, garlic, and lemon slices.

    Hangi balık hangi yöntemle pişirilir?

    Bazı balık türleri ve pişirme yöntemleri: Sardalya: Izgara, kızartma, buğulama. Hamsi: Kızartma, buğulama, ızgara. Levrek: Izgara, fırın. Uskumru: Izgara, fırın, tava. Barbun: Kızartma, ızgara. İstavrit: Tava, ızgara. Palamut: Kızartma, ızgara, fırın. Dil Balığı: Kızartma. Çipura: Izgara, fırın. Mezgit: Izgara. Pişirme yöntemlerinden bazıları: Kızartma: Temizlenen balıklar küçükse bütün, büyükse dilim ya da fileto halinde kızartılır. Izgara: Kor bir ateş hazırlanır, balıkların alevle yanmaması için düşük ateşte pişirilir. Buğulama: Balıklar suyla direkt temas etmeden buhar ile pişirilir. Fırınlama: Balıklar zeytinyağı ve baharatlarla marine edilip fırında pişirilir.
    • Teknoloji
    • YemekTarifleri
    • PişirmeYöntemleri
    • Balık
    5 kaynak

    Fanlı fırında balık neden kurur?

    Fanlı fırında balığın kurumasının nedeni, fırının fan ayarının balığı çok hızlı pişirmesi olabilir. Fanlı fırında balığın kurumasını önlemek için, ısı ayarını düşürmek ve pişirme süresini uzun tutmamak önerilir.
    • Teknoloji
    • Pişirme
    • Fırın
    • Balık
    • Tarif
    5 kaynak
  • Yazeka nedir?
Seçili sitelerdeki metinlere göre Yazeka tarafından oluşturulan yanıtlardır. Hatalar içerebilir. Önemli bilgileri kontrol ediniz.
  • © 2025 Yandex
  • Gizlilik politikası
  • Kullanıcı sözleşmesi
  • Hata bildir
  • Şirket hakkında
{"czsk0":{"state":{"logoProps":{"url":"https://yandex.com.tr"},"formProps":{"action":"https://yandex.com.tr/search","searchLabel":"Bul"},"services":{"activeItemId":"answers","items":[{"url":"https://yandex.com.tr/gundem","title":"Gündem","id":"agenda"},{"url":"https://yandex.com.tr/shopping","title":"Alışveriş","id":"shopping"},{"url":"https://yandex.com.tr/finance","title":"Finans","id":"finance"},{"url":"https://yandex.com.tr/yacevap","title":"YaCevap","id":"answers"},{"url":"https://yandex.com.tr/travel","title":"Seyahat","id":"travel"},{"url":"https://yandex.com.tr/video/search?text=popüler+videolar","title":"Video","id":"video"},{"url":"https://yandex.com.tr/gorsel","title":"Görsel","id":"images"}]},"userProps":{"loggedIn":false,"ariaLabel":"Menü","plus":false,"birthdayHat":false,"child":false,"className":"PortalHeader-User"},"userIdProps":{"flag":"skin","lang":"tr","host":"yandex.com.tr","project":"neurolib","queryParams":{"utm_source":"portal-neurolib"},"retpath":"https%3A%2F%2Fyandex.com.tr%2Fyacevap%2Fc%2Fyemek%2Fq%2Fhangi-baliklar-firinda-pismez-2970448070%3Flr%3D213%26ncrnd%3D46261","tld":"com.tr"},"suggestProps":{"selectors":{"form":".HeaderForm","input":".HeaderForm-Input","submit":".HeaderForm-Submit","clear":".HeaderForm-Clear","layout":".HeaderForm-InputWrapper"},"suggestUrl":"https://yandex.com.tr/suggest/suggest-ya.cgi?show_experiment=222&show_experiment=224","deleteUrl":"https://yandex.com.tr/suggest-delete-text?srv=web&text_to_delete=","suggestPlaceholder":"Yapay zeka ile bul","platform":"desktop","hideKeyboardOnScroll":false,"additionalFormClasses":["mini-suggest_theme_tile","mini-suggest_overlay_tile","mini-suggest_expanding_yes","mini-suggest_prevent-empty_yes","mini-suggest_type-icon_yes","mini-suggest_personal_yes","mini-suggest_type-icon_yes","mini-suggest_rich_yes","mini-suggest_overlay_dark","mini-suggest_large_yes","mini-suggest_copy-fact_yes","mini-suggest_clipboard_yes","mini-suggest_turboapp_yes","mini-suggest_expanding_yes","mini-suggest_affix_yes","mini-suggest_carousel_yes","mini-suggest_traffic_yes","mini-suggest_re-request_yes","mini-suggest_source_yes","mini-suggest_favicon_yes","mini-suggest_more","mini-suggest_long-fact_yes","mini-suggest_hide-keyboard_yes","mini-suggest_clear-on-submit_yes","mini-suggest_focus-on-change_yes","mini-suggest_short-fact_yes","mini-suggest_app_yes","mini-suggest_grouping_yes","mini-suggest_entity-suggest_yes","mini-suggest_redesigned-navs_yes","mini-suggest_title-multiline_yes","mini-suggest_type-icon-wrapped_yes","mini-suggest_fulltext-highlight_yes","mini-suggest_fulltext-insert_yes","mini-suggest_lines_multi"],"counter":{"service":"neurolib_com_tr_desktop","url":"//yandex.ru/clck/jclck","timeout":300,"params":{"dtype":"stred","pid":"0","cid":"2873"}},"noSubmit":false,"formAction":"https://yandex.com.tr/search","tld":"com.tr","suggestParams":{"srv":"serp_com_tr_desktop","wiz":"TrWth","yu":"1182387271756219857","lr":213,"uil":"tr","fact":1,"v":4,"use_verified":1,"safeclick":1,"skip_clickdaemon_host":1,"rich_nav":1,"verified_nav":1,"rich_phone":1,"use_favicon":1,"nav_favicon":1,"mt_wizard":1,"history":1,"nav_text":1,"maybe_ads":1,"icon":1,"hl":1,"n":10,"portal":1,"platform":"desktop","mob":0,"extend_fw":1,"suggest_entity_desktop":"1","entity_enrichment":"1","entity_max_count":"5"},"disableWebSuggest":false},"context":{"query":"","reqid":"1756219964010748-11870459852903695377-balancer-l7leveler-kubr-yp-sas-169-BAL","lr":"213","aliceDeeplink":"{\"text\":\"\"}"},"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"czskw01-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"header"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"header"},"czsk1":{"state":{"links":[{"id":"main","url":"/yacevap","title":"Ana Sayfa","target":"_self"},{"id":"technologies","url":"/yacevap/c/teknoloji","title":"Teknoloji","target":"_self"},{"id":"psychology-and-relationships","url":"/yacevap/c/psikoloji-ve-iliskiler","title":"Psikoloji ve İlişkiler","target":"_self"},{"id":"science-and-education","url":"/yacevap/c/bilim-ve-egitim","title":"Bilim ve Eğitim","target":"_self"},{"id":"food","url":"/yacevap/c/yemek","title":"Yemek","target":"_self"},{"id":"culture-and-art","url":"/yacevap/c/kultur-ve-sanat","title":"Kültür ve Sanat","target":"_self"},{"id":"tv-and-films","url":"/yacevap/c/filmler-ve-diziler","title":"Filmler ve Diziler","target":"_self"},{"id":"economics-and-finance","url":"/yacevap/c/ekonomi-ve-finans","title":"Ekonomi ve Finans","target":"_self"},{"id":"games","url":"/yacevap/c/oyun","title":"Oyun","target":"_self"},{"id":"sport","url":"/yacevap/c/spor","title":"Spor","target":"_self"},{"id":"beauty-and-style","url":"/yacevap/c/guzellik-ve-moda","title":"Güzellik ve Moda","target":"_self"},{"id":"useful-tips","url":"/yacevap/c/faydali-ipuclari","title":"Faydalı İpuçları","target":"_self"},{"id":"auto","url":"/yacevap/c/otomobil","title":"Otomobil","target":"_self"},{"id":"law","url":"/yacevap/c/hukuk","title":"Hukuk","target":"_self"},{"id":"travel","url":"/yacevap/c/seyahat","title":"Seyahat","target":"_self"},{"id":"animals-and-nature","url":"/yacevap/c/hayvanlar-ve-doga","title":"Hayvanlar ve doğa","target":"_self"},{"id":"health","url":"/yacevap/c/saglik","title":"Sağlık","target":"_self"},{"id":"other","url":"/yacevap/c/diger","title":"Diğer","target":"_self"}],"activeLinkId":"food","title":"Kategoriler","baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"czskw02-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"header-categories"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"header-categories"},"czsk2":{"state":{"tld":"com.tr","markdown":"**Küçük ve yağsız balıklar** genellikle fırında pişmez. Bu tür balıklar arasında **sardalya** ve **istavrit** bulunur [```1```](https://www.gzt.com/lokma/hangi-balik-nasil-piser-blog-3791461)[```3```](https://bilgizma.com/hangi-balik-nasil-pisirilir/). \n\n**Fırında pişmeyen diğer balık türleri** ise **mezgit** ve **kefal** olarak belirtilmektedir [```4```](https://askevim.com/firinda-hangi-balik-daha-lezzetli-olur/).","sources":[{"sourceId":1,"url":"https://www.gzt.com/lokma/hangi-balik-nasil-piser-blog-3791461","title":"Hangi Balık Nasıl Pişer?","shownUrl":"https://www.gzt.com/lokma/hangi-balik-nasil-piser-blog-3791461","rel":"nofollow"},{"sourceId":2,"url":"https://www.ankarabalikrestoranlari.com/blog/firinda-hangi-baliklar-lezzetlidir-ankara-balik-restoranlari","title":"Fırında Hangi Balıklar Lezzetlidir? - Ankara Balık Restoranları","shownUrl":"https://www.ankarabalikrestoranlari.com/blog/firinda-hangi-baliklar-lezzetlidir-ankara-balik-restoranlari","rel":"nofollow"},{"sourceId":3,"url":"https://bilgizma.com/hangi-balik-nasil-pisirilir/","title":"Hangi Balık Nasıl Pişirilir? | Bilgizma | Aradığınız Bilgi Burada!","shownUrl":"https://bilgizma.com/hangi-balik-nasil-pisirilir/","rel":"nofollow"},{"sourceId":4,"url":"https://askevim.com/firinda-hangi-balik-daha-lezzetli-olur/","title":"Fırında Hangi Balık Daha Lezzetli Olur – AşkEvİm","shownUrl":"https://askevim.com/firinda-hangi-balik-daha-lezzetli-olur/","rel":"nofollow"},{"sourceId":5,"url":"https://gastromanya.com/hangi-balik-nasil-pisirilir/","title":"HANGİ BALIK NASIL PİŞİRİLİR? | Okumadan... | Gastromanya","shownUrl":"https://gastromanya.com/hangi-balik-nasil-pisirilir/","rel":"nofollow"}],"isHermione":false,"headerProps":{"header":"Hangi balıklar fırında pişmez?","homeUrl":"/yacevap","categoryUrl":"/yacevap/c/yemek","categoryTitle":"Yemek","canUseNativeShare":false,"tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/balik","text":"Balık"},{"href":"/yacevap/t/pisirme","text":"Pişirme"}],"extralinksItems":[{"variant":"reportFeedback","reportFeedback":{"feature":"YazekaAnswers","title":"Bu yanıtta yanlış olan ne?","checkBoxLabels":[{"value":"Uygunsuz veya aşağılayıcı yanıt"},{"value":"Soruma yanıt verilmedi"},{"value":"Bilgi hataları var"},{"value":"Bilgi yetersiz"},{"value":"Bilgi güncel değil"},{"value":"Görüntüleme hataları"},{"value":"Yanıtta kullanılan kaynaklar güvenilir değil"},{"value":"Bu soru için yanıt gerekmiyor"},{"value":"Diğer"}]}}]},"suggestProps":{"suggestItems":[{"id":0,"text":"İstavrit balığı nasıl pişirilir?","url":"/search?text=%C4%B0stavrit+nas%C4%B1l+pi%C5%9Firilir%3F&promo=force_neuro"},{"id":1,"text":"Yağsız balıkların pişirme özellikleri nelerdir?","url":"/search?text=Ya%C4%9Fs%C4%B1z+bal%C4%B1klar%C4%B1n+pi%C5%9Firme+%C3%B6zellikleri&promo=force_neuro"},{"id":2,"text":"Sardalya neden fırında pişmez?","url":"/search?text=Sardalya+f%C4%B1r%C4%B1nda+pi%C5%9Fer+mi%3F&promo=force_neuro"},{"id":-1,"url":"/search?text=Hangi+bal%C4%B1klar+f%C4%B1r%C4%B1nda+pi%C5%9Fmez%3F&promo=force_neuro","text":"Daha fazla bilgi"}]},"feedbackProps":{"feature":"YazekaAnswers","baseProps":{"metaFields":{"yandexuid":"1182387271756219857","reqid":"1756219964010748-11870459852903695377-balancer-l7leveler-kubr-yp-sas-169-BAL"}},"positiveCheckboxLabels":[{"value":"Yanıtı çok beğendim"},{"value":"Yanıtta gerekli bilgiler var"},{"value":"Kolay anlaşılır"},{"value":"Diğer"}],"negativeCheckboxLabels":[{"value":"Uygunsuz veya aşağılayıcı yanıt"},{"value":"Soruma yanıt verilmedi"},{"value":"Bilgi hataları var"},{"value":"Bilgi yetersiz"},{"value":"Bilgi güncel değil"},{"value":"Görüntüleme hataları"},{"value":"Yanıtta kullanılan kaynaklar güvenilir değil"},{"value":"Bu soru için yanıt gerekmiyor"},{"value":"Diğer"}]},"dialogStoreProps":{"baseUrl":"","baseUrlWs":""},"globalStoreProps":{"imageBackendUrl":"https://yandex.com.tr/images-apphost/image-download?cbird=171","query":"","retina":false,"avatarId":"0","isHermione":false,"isMacOS":false,"tld":"com.tr","isEmbeddedFuturis":false,"isLoggedIn":false,"brand":"yazeka","reqId":"1756219964010748-11870459852903695377-balancer-l7leveler-kubr-yp-sas-169-BAL","device":{"isIOS":false,"platform":"desktop"}},"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"czskw03-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"question"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"question"},"czsk3":{"state":{"relatedMaterials":[{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.ankarabalikrestoranlari.com/blog/firinda-hangi-baliklar-lezzetlidir-ankara-balik-restoranlari-6946-1?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://yemek.com/firinda-balik-tarifleri/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.baliklar.gen.tr/firin-icin-en-iyi-balik-cesitleri-hangileridir.html?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://cizremgazetesi.com/yasam/baligin-lezzetini-2ye-katlayan-oneri-firinda-balik-pisirirken-denemelisiniz-32026.html?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.balik.web.tr/firinda-en-lezzetli-balik-hangisi-tercih-edilir.html?size=16&stub=1"],"header":"Fırında hangi balık daha lezzetli olur?","teaser":"Fırında pişirildiğinde lezzetli olan bazı balık türleri: Yağlı balıklar: Somon, uskumru, palamut. Beyaz etli balıklar: Çipura, levrek. Melez balıklar: Çupra ve levrek melezi. Fırında balık pişirirken, balıkları zeytinyağı ve baharatlarla marine etmek ve 180-200 derece arasında pişirmek önerilir.","href":"/yacevap/c/yemek/q/firinda-hangi-balik-daha-lezzetli-olur-236820729","tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/balikpisirme","text":"BalıkPişirme"},{"href":"/yacevap/t/firin","text":"Fırın"}]},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://ye-mek.net/firinda-balik-tarifleri?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://luccabythesea.com/firinda-balik-nasil-pisirilir-firinda-balik-tarifi/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://blog.n11.com/yemek/bugun-ne-pisirsem/firinda-balik?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.diyetkolik.com/yemek-tarifi/firinda-balik?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://harbiyiyorum.com/bunlari-bilelim-firinda-balik-pisirmenin-puf-noktalari-ve-pisirme-cesitleri/?size=16&stub=1"],"header":"Fırında balık en güzel nasıl pişirilir?","teaser":"Fırında balığın en güzel nasıl pişirileceğine dair bazı öneriler: Fırında Çipura: Zeytinyağı, rendelenmiş sarımsak, limon suyu, karabiber, kırmızı toz biber ve tuz ile hazırlanan sos, balığın üzerine sürülür. Fırında Levrek: Kırmızı soğan ve domates ile birlikte pişirilir. Fırında Somon: İnce kıyılmış maydanoz ve limon dilimleri eşliğinde sunulur. Fırında Uskumru: Patates ve soğan dilimleri ile birlikte sunulur. Fırında Sardalya: Soslanıp pişirildikten sonra hemen tüketilmelidir. Fırın performansı farklılık gösterebileceği için pişirme süresi değişebilir.","href":"/yacevap/c/yemek/q/firinda-balik-en-guzel-nasil-pisirilir-1624717479","tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/pisirme","text":"Pişirme"},{"href":"/yacevap/t/balik","text":"Balık"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"YemekTarifleri"}]},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.calipsorestaurant.com/sefin-kaleminden/balik-pisirme-yontemleri?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://abalifish.com/hangi-baligi-nasil-pisirmeli/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://denizdenbabamciksa.medium.com/yeni-ba%C5%9Flayanlar-i%C3%A7in-bal%C4%B1k-pi%C5%9Firme-y%C3%B6ntemleri-ce9e88b4787c?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.gzt.com/lokma/hangi-balik-nasil-piser-blog-3791461?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://ozsubalik.com.tr/blog/en-lezzetli-sofralar-icin-balik-pisirme-onerileri/?size=16&stub=1"],"header":"Hangi balık hangi yöntemle pişirilir?","teaser":"Bazı balık türleri ve pişirme yöntemleri: Sardalya: Izgara, kızartma, buğulama. Hamsi: Kızartma, buğulama, ızgara. Levrek: Izgara, fırın. Uskumru: Izgara, fırın, tava. Barbun: Kızartma, ızgara. İstavrit: Tava, ızgara. Palamut: Kızartma, ızgara, fırın. Dil Balığı: Kızartma. Çipura: Izgara, fırın. Mezgit: Izgara. Pişirme yöntemlerinden bazıları: Kızartma: Temizlenen balıklar küçükse bütün, büyükse dilim ya da fileto halinde kızartılır. Izgara: Kor bir ateş hazırlanır, balıkların alevle yanmaması için düşük ateşte pişirilir. Buğulama: Balıklar suyla direkt temas etmeden buhar ile pişirilir. Fırınlama: Balıklar zeytinyağı ve baharatlarla marine edilip fırında pişirilir.","href":"/yacevap/c/yemek/q/hangi-balik-hangi-yontemle-pisirilir-2131593960","tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/pisirmeyontemleri","text":"PişirmeYöntemleri"},{"href":"/yacevap/t/balik","text":"Balık"}],"imageThumbProps":{"alt":"A vibrant Turkish seaside scene with fresh fish like sea bream, bonito, and anchovies sizzling on a charcoal grill, while others like bass and salmon are prepared in an oven or pan, surrounded by olive oil, garlic, and lemon slices.","src":"https://avatars.mds.yandex.net/get-neurolib-art/16466759/picture-ph33SK9IGGc1pvgUwGB3/orig"}},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.sabah.com.tr/roza/yemek/firinda-balik-kac-derecede-piser-turbo-fanli-elektrikli-ve-ankastre-firinda-balik-kac-derecede-pisirilir-rs1?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.lezzet.com.tr/lezzetten-haberler/balik-fanli-firinda-mi-piser-fansiz-firinda-mi?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://cesurmakine.com.tr/firinda-fanli-ayarda-neler-pisirilir/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://foki.com.tr/firinda-fan-calisirsa-ne-olur/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://gurmedunyasi.com.tr/firinda-balik-tarifi/?size=16&stub=1"],"header":"Fanlı fırında balık neden kurur?","teaser":"Fanlı fırında balığın kurumasının nedeni, fırının fan ayarının balığı çok hızlı pişirmesi olabilir. Fanlı fırında balığın kurumasını önlemek için, ısı ayarını düşürmek ve pişirme süresini uzun tutmamak önerilir.","href":"/yacevap/c/yemek/q/fanli-firinda-balik-neden-kurur-298820700","tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/pisirme","text":"Pişirme"},{"href":"/yacevap/t/firin","text":"Fırın"},{"href":"/yacevap/t/balik","text":"Balık"},{"href":"/yacevap/t/tarif","text":"Tarif"}]}],"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"czskw04-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"related"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"related"},"czsk4":{"state":{"tld":"com.tr","isIos":false,"isQuestionPage":true,"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"czskw05-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"ask_question"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"ask_question"},"czsk5":{"state":{"generalLinks":[{"id":"privacy-policy","text":"Gizlilik politikası","url":"https://yandex.com.tr/legal/privacy_policy/"},{"id":"terms-of-service","text":"Kullanıcı sözleşmesi","url":"https://yandex.com.tr/legal/tos/"},{"id":"report-error","text":"Hata bildir","url":"https://forms.yandex.com.tr/surveys/13748122.01a6645a1ef15703c9b82a7b6c521932ddc0e3f7/"},{"id":"about-company","text":"Şirket hakkında","url":"https://yandex.com.tr/project/portal/contacts/"}],"copyright":{"url":"https://yandex.com.tr","currentYear":2025},"socialLinks":[{"url":"https://www.tiktok.com/@yandex.turkiye","type":"tiktok","title":"TikTok"},{"url":"https://www.youtube.com/@YandexTurkiye","type":"youtube","title":"Youtube"},{"url":"https://www.facebook.com/YandexComTr","type":"facebook","title":"Facebook"},{"url":"https://www.instagram.com/yandex__turkiye/","type":"instagram","title":"Instagram"},{"url":"https://x.com/yndxturkiye","type":"x","title":"X"}],"categoriesLink":[],"disclaimer":"Seçili sitelerdeki metinlere göre Yazeka tarafından oluşturulan yanıtlardır. Hatalar içerebilir. Önemli bilgileri kontrol ediniz.","baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"czskw06-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"footer"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"footer"}}