Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Osmanlı döneminde Karadeniz'de ne yenildiğine dair doğrudan bir bilgi bulunamamıştır. Ancak, Karadeniz mutfağının bazı lezzetleri şunlardır:
- Kuymak (Muhlama) 13. Rize ve çevresinde "muhlama", Trabzon tarafında ise "kuymak" olarak bilinir 3.
- Hamsi 3. Karadeniz'de en az kırk çeşit hamsi yemeği bulunur 3.
- Karalahana 34. Karalahana sarması ve çorbası Karadeniz mutfağının vazgeçilmezlerindendir 34.
- Mısır 3. Karadeniz'de mısırdan birçok yemek yapılır 3.
- Kuru fasulye 3. Meşhur Çayeli fasulyesi, sütte bekletilip güveçte pişirilerek yapılır 3.
Ayrıca, Samsun'da "Bafra pidesi", "terme pidesi", "kaz tiridi", "keşkek" gibi yöresel lezzetler de bulunur 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: