Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Karadeniz gezisinde yenebilecek bazı yöresel lezzetler:
- Muhlama (Kuymak) 123. Mısır unu, bol tereyağı ve yöreye has tuzlu peynirle yapılan bir yemek 1.
- Hamsili Ekmek 1. Pazı, hamsi, mısır unu ve sivri biberle hazırlanan bir lezzet 1.
- Fasulye Turşusu Kavurması 14. Tereyağında karamelize olan soğanlar, fasulye turşusu, tuz ve baharatlarla pişirilen bir yemek 4.
- Kara Lahana Sarması 14. İri şekilde sarılan ve yavan bir tadı olan sarma 1.
- Laz Böreği 13. Yufkalar arasına muhallebi konularak yapılan bir tatlı 13.
- Kuru Fasulye 24. Karadeniz yöresinde şeker fasulye ile yapılan kuru fasulye 4.
- Siron 34. Yoğurt ve kıymanın uyumlu bir yemeği 3.
- Pepeçura 3. Siyah üzümle yapılan bir tatlı 3.
- Hinkal 3. Mantıya benzeyen bir yemek 3.
- Kukuca 34. Bal kabağı ve mısır ununun ezilmesiyle yapılan bir tatlı 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: