Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Orta Asyalılar, çeşitli geleneksel yemekler tüketirler. Bunlardan bazıları şunlardır:
- Özbek Pilavı: Kuzu veya dana eti, havuç, pirinç, baharat, soğan ve sarımsak ile hazırlanan bir pilav türüdür 4.
- Samsa: Et ve soğanla doldurulmuş, çıtır çıtır pişmiş bir hamur işidir 24.
- Lagman: Ev yapımı erişte, zengin et ve sebze sosuyla servis edilir 2.
- Beshbarmak: "Beş parmak" anlamına gelir ve makarnanın üzerine haşlanmış etle servis edilir 24.
- Mastava: Et, pirinç, soğan, havuç, patates, domates ve maydanoz ile yapılan bir çorbadır 4.
Ayrıca, Orta Asya mutfağında yoğurt, ayran, kımız gibi süt ürünleri ve semiz, ısırgan, geven gibi otlar da sıkça kullanılır 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: