Orjinal trileçe tarifi için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır: Malzemeler: - 5 adet yumurta - 1 çay bardağı şeker - 1 paket kabartma tozu - 1 paket vanilya - 1 çay bardağı un Şerbeti için: - 3 su bardağı süt - 1 paket krema - 1 su bardağı şeker Üzeri için: - 1 paket krem şanti - 2 su bardağı süt - 1 çay bardağı şeker - 1 paket krema - 2 yemek kaşığı tereyağı Yapılışı: 1. Şeker ve yumurta sarılarını çırparak kek yapımına başlayın. 2. Ayrı bir kapta yumurtanın beyazını köpürene kadar çırpın. 3. Şekerli yumurtalı karışıma vanilya, kabartma tozu ve unu ekleyip karıştırmaya devam edin. 4. Ardından yumurta beyazını da ekleyip spatula ile karıştırın. 5. Yağlanıp un serpilmiş kek kalıbına karışımı döküp 160 derecelik fırında yaklaşık 25 dakika pişirin. 6. Şerbeti için süt, krema ve şekeri ocakta kaynatıp ılımasını bekleyin. 7. Karamel sosu için toz şekeri tencereye döküp karıştırarak erimesini sağlayın. 8. Soğumuş malzemeleri bir araya getirin: trileçe kekinin üzerine ılık sütlü şerbeti ekleyin ve sütü iyice çektikten sonra buzdolabında soğumaya bırakın. 9. Bu sırada 1 su bardağı süt ile bir paket kremşantiyi çırpın. 10. Soğuyan trileçenin üzerine ince bir katman kremşanti sürdükten sonra hazırladığınız karamel sosunu dökün. 11. Dilimleyerek servis edin.