• Buradasın

    Tiriliçenin içinde ne var?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Trileçenin içinde genellikle şu malzemeler bulunur:
    • Hamur için: 2 su bardağı un, 2 adet yumurta, 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 çay bardağı yoğurt, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı kabartma tozu 1.
    • Şerbet için: 3 su bardağı şeker, 3 su bardağı su, 1 dilim limon 1.
    • Üzeri için: Dövülmüş ceviz veya karamel sos 34.
    Ayrıca, bazı tariflerde krema ve vanilya da kullanılır 45.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Orjinal triliçe nasıl yapılır?

    Orjinal trileçe tarifi için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır: Malzemeler: - 5 adet yumurta - 1 çay bardağı şeker - 1 paket kabartma tozu - 1 paket vanilya - 1 çay bardağı un Şerbeti için: - 3 su bardağı süt - 1 paket krema - 1 su bardağı şeker Üzeri için: - 1 paket krem şanti - 2 su bardağı süt - 1 çay bardağı şeker - 1 paket krema - 2 yemek kaşığı tereyağı Yapılışı: 1. Şeker ve yumurta sarılarını çırparak kek yapımına başlayın. 2. Ayrı bir kapta yumurtanın beyazını köpürene kadar çırpın. 3. Şekerli yumurtalı karışıma vanilya, kabartma tozu ve unu ekleyip karıştırmaya devam edin. 4. Ardından yumurta beyazını da ekleyip spatula ile karıştırın. 5. Yağlanıp un serpilmiş kek kalıbına karışımı döküp 160 derecelik fırında yaklaşık 25 dakika pişirin. 6. Şerbeti için süt, krema ve şekeri ocakta kaynatıp ılımasını bekleyin. 7. Karamel sosu için toz şekeri tencereye döküp karıştırarak erimesini sağlayın. 8. Soğumuş malzemeleri bir araya getirin: trileçe kekinin üzerine ılık sütlü şerbeti ekleyin ve sütü iyice çektikten sonra buzdolabında soğumaya bırakın. 9. Bu sırada 1 su bardağı süt ile bir paket kremşantiyi çırpın. 10. Soğuyan trileçenin üzerine ince bir katman kremşanti sürdükten sonra hazırladığınız karamel sosunu dökün. 11. Dilimleyerek servis edin.

    Tiriliçe hangi meyvelerle yapılır?

    Trileçe tatlısı, çeşitli meyvelerle yapılabilir. Bu meyveler arasında en sık tercih edilenler şunlardır: Çilek; Muz; Kivi; Mango; Böğürtlen; Frambuaz; Şeftali; Armut.