Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ördek eti, sağlık açısından hem faydalı hem de zararlı özellikler barındırabilir:
Faydaları:
- Protein ve demir kaynağı 12. Kas gelişimini ve onarımını destekler 12.
- Sağlıklı yağlar 12. Özellikle tekli doymamış yağlar içerir, kalp sağlığını destekler 12.
- Vitamin ve mineraller 12. B6, B12 vitamini, niasin, demir, çinko ve selenyum içerir 12.
- Bağışıklık güçlendirici 2. A vitamini içerir, cilt ve mukozaların sağlıklı kalmasını sağlar 2.
Zararları:
- Yüksek kalori ve yağ içeriği 14. Sık tüketildiğinde kolesterol seviyelerini artırabilir ve kilo alımına neden olabilir 14.
- Kontaminasyon riski 1. Düzgün pişirilmediğinde zararlı bakterilerle enfeksiyon riski vardır 1.
- Yüksek sodyum içeriği 1. Hazır veya işlenmiş ürünlerde hipertansiyon ve kardiyovasküler riskleri artırabilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: