Ördek en güzel şekilde pişirmek için aşağıdaki yöntemleri deneyebilirsiniz: 1. Fırında Pişirme: Ördeği derisi yukarı gelecek şekilde fırın tepsisine yerleştirin ve 200°C'de 1-1,5 saat pişirin. 2. Izgara: Ördeği önceden marine ettikten sonra, orta ateşte ızgarada pişirin. 3. Haşlama: Ördek parçalarını sebzelerle birlikte büyük bir tencerede haşlayarak yumuşak bir doku elde edebilirsiniz. 4. Soya Soslu ve Portakallı Pekin Ördeği: Soya sosu, sarımsak, zencefil, portakal kabuğu ve suyu karıştırarak ördeği bu sosla marine edin ve 2,5 - 3 saat pişirin. Pişirme sırasında ördeğin yağını düzenli olarak süzmek, yemeğin daha sağlıklı olmasını sağlar.