Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Olgunlaşmamış mangoları olgunlaştırmak için şu yöntemler kullanılabilir:
- Kâğıt torba: Mangolar, kâğıt torbaya veya gazeteye sarılarak mutfak tezgâhında bir gece bekletilebilir 12. Torbanın ağzı tamamen kapatılmamalı, biraz hava ve gaz çıkışı sağlanmalıdır 12.
- Pişmemiş pirinç veya mısır taneleri: Mangolar, pişmemiş pirinç veya mısır tanelerinin bulunduğu bir kâseye konulabilir 12. Bu yöntem, mangonun etrafında etilen gazı oluşturarak olgunlaşma sürecini hızlandırır 12.
- Oda sıcaklığı: Mangolar, oda sıcaklığında bekletilerek kendi kendine olgunlaşabilir 15. Bu yöntemde tek gereken zamandır; meyveler yumuşayıp güçlü bir koku verdiğinde tüketilebilir 15.
Olgunlaşma süreci, mangonun sertliğine ve çevresel koşullara bağlı olarak değişebilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: