Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Meyvenin olgunlaşması için etilen gazı gereklidir 14. Bu gaz, meyvenin kendi bünyesinde üretilebileceği gibi, diğer olgun meyvelerin yanına konulmasıyla da sağlanabilir 13.
Bazı meyve türlerini olgunlaştırmak için kullanılabilecek yöntemler:
- Avokado: Kese kağıdına alınıp içine bir elma veya muz konularak oda sıcaklığında bekletilir 13.
- Cennet hurması: Fırında 180-190 derece sıcaklıkta birkaç saat pişirilir 1.
- Mango: Pirinç veya mısır tanelerinin bulunduğu bir kaba konur 15.
- Muz: Plastik bir torbanın içine alınıp ağzı sıkıca kapatılır ve buzdolabının üzerine konur 2.
- Armut: Kese kağıdının içine elma yerleştirilip, oda sıcaklığında bekletilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: