Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Mango alırken dikkat edilmesi gereken bazı önemli noktalar şunlardır:
- Dokusu: Mango, hafifçe yumuşak olmalı, ancak çok mushy veya parmakların cilde batabileceği kadar yumuşak olmamalıdır 14.
- Şekli: İdeal bir mango, dolgun ve yuvarlak olmalıdır, düz veya ince olanlar genellikle lifli olur 14.
- Aroma: Mangonun sap kısmının etrafında güçlü, tatlı, hoş kokulu ve meyveli bir aroma olmalıdır 14. Ekşi veya alkol kokusu olgunlaşmamış veya aşırı olgunlaşmış olduğunu gösterir 4.
- Renk: Mangonun rengi, çeşidine ve mevsime bağlı olarak değişebilir (sarı, yeşil, pembe, kırmızı) 34. Tek başına renk, olgunluk hakkında kesin bilgi vermez 4.
- Lekeler: Küçük, yüzeysel lekeler veya benekler normal olabilir, ancak geniş, bulanık lekeler veya çürükler mangonun bozulduğunu işaret eder 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: