Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Mango alırken dikkat edilmesi gerekenler:
- Renk: Sarı, turuncu veya kırmızı renkli mangolar genellikle olgunlaşmıştır 125. Birden fazla renk karışımı olan mangolar da lezzetli olabilir 2.
- Koku: Sap kısmından gelen tatlı aroma, olgunluğun işaretidir 124.
- Doku: Hafif yumuşak mangolar yenmeye hazırdır 124. Çok sert mangolar oda sıcaklığında birkaç gün bekletilerek olgunlaştırılabilir 4.
- Lekeler: Küçük, yüzeysel lekeler olgunlaşma sürecinin bir parçasıdır, ancak geniş ve bulanık lekeler bozulmaya işaret edebilir 12.
- Şekil: Simetrik ve dolgun mangolar, iç yapısının eşit dağıldığını gösterir 1.
Ayrıca, kabuğunda küflenme olmamalı ve aşırı yumuşak mangolar fazla olgunlaşmış olabilir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: