Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Oktay Usta'nın Kilis Tava Tarifi için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır:
Malzemeler:
- 500 gr kıyma 1
- 150 gr kuyruk yağı 1
- 3 köy biberi 1
- 2 kırmızı biber 1
- 2 diş sarımsak 1
- 2 soğan 1
- 1 tutam maydanoz 1
- 5 domates 1
- Tuz 1
- Karabiber 1
Hazırlanışı:
- Kuyruk yağını küçük küçük doğrayın 1.
- Köy biberlerini ve kırmızı biberleri ayıklayıp minik küp şeklinde doğrayın 1.
- Sarımsak ve maydanozu ince ince doğrayın 1.
- Karıştırma kabına kıymayı alın ve doğradığınız malzemeleri ekleyin 1.
- Tuzunu ve karabiberini atıp biraz su dökerek harcı iyice yoğurun 1.
- Yuvarlak fırın tepsisine harcı koyup elinizle bastırarak yayın 1.
- Üzerine halka doğranmış soğan ve domates dizin 1.
- Sivri biberleri uzun doğrayıp üstüne koyun 1.
- Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişirin 1.
- Tırnak pideyle birlikte servis edin 1.
Alternatif olarak, Kilis Tava Tarifi için şu malzemeler de kullanılabilir:
Yapılışı ise şu şekildedir:
- Soğanları, sarımsakları, biberleri ve domatesleri iri doğrayıp mutfak robotundan geçirin 2.
- Bir kaba alıp üzerine kıymayı, baharatları ve tuzu ekleyip yoğurun 2.
- Patateslerin kabuklarını soyup yuvarlak doğrayın 2.
- Doğradığınız patatesleri bir fırın tepsisine yerleştirin 2.
- Üzerine yoğurduğunuz kıymayı düz bir şekilde yayarak yerleştirin 2.
- Kıymanın üzerini; yuvarlak doğradığınız kalan soğanlar, iri jülyen doğradığınız yeşil biber ve yuvarlak doğradığınız domates
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: