Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kilis Tava'nın özellikleri şunlardır:
- Malzeme ve Hazırlık: Koyunların kaburga üstünden elde edilen etin zırhlanarak kıyma haline getirilip, mor patlıcan veya patates ile birlikte pişirilmesi suretiyle üretilir 14. Yaz aylarında patlıcan, kış aylarında ise patates kullanılması tercih edilir 1.
- Pişirme Yöntemi: Pişirme işlemi taş fırında veya odun kömürü kullanılan ocaklarda yapılır 14.
- Servis: Tırnaklı ekmek pide ve ayran ile birlikte servis edilir 14.
- Yağ Oranı: Etlerin yağ oranı %20 ila %40 arasındadır 1.
- Geçmiş ve Kültürel Bağ: Kilis ilinin mutfak kültürü içinde önemli bir yere sahiptir ve coğrafi sınır ile ün bağı bulunur 14.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: