Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kilis Tava'nın bazı özellikleri:
- Malzeme: Koyunların kaburga üstü etinden elde edilen kıyma kullanılır 12. Yağ oranı %20 ila %40 arasındadır 1.
- Pişirme: Taş fırında veya odun kömürü kullanılan ocaklarda pişirilir 1. Elektrikli fırında pişirilecekse, 250 °C sıcaklıkta 25-30 dakika yeterlidir 1.
- Servis: Tırnaklı ekmek pide ve ayran ile servis edilir 12.
- Baharat ve sebzeler: Kuru soğan, yeşil veya kırmızı biber, karabiber, kırmızı pul biber, mor patlıcan veya patates kullanılır 123.
- Kökeni: Kilis iline özgü bir yemektir 5.
- Besin değeri: Protein ve demir açısından zengindir, ancak yağ ve tuz miktarına dikkat edilmelidir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: