Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kilis Tava ve Antep Lahmacun arasındaki temel farklar şunlardır:
- Kilis Tava: Koyun etinin kaburga kısmından elde edilen kıyma, mor patlıcan veya patates ile birlikte pişirilerek yapılır 5. Pişirme işlemi taş fırında veya odun kömürü kullanılan ocaklarda yapılır 5. Kilis Tava'nın servisi, tırnaklı ekmek pide ve ayran ile yapılır 5.
- Antep Lahmacun: İnce hamuru ve baharatlarla tatlandırılmış et karışımıyla yapılır 2. Gaziantep'te tandırda, diğer bölgelerde ise fırında pişirilir 1. Antep lahmacununun üzerine servis edilen maydanoz, yeşil soğan, roka gibi yeşillikler ile daha hafif bir lezzet sunar 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: