Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Oktay Usta'dan kıymalı börek yapmak için gerekli malzemeler:
- 250 gr kıyma 2;
- üç adet soğan (büyük boy) 2;
- bir tutam maydanoz 2;
- bir tatlı kaşığı biber salçası 2;
- zeytinyağı, tuz, karabiber, pul biber 2.
Hamur için:
- dört su bardağı un 2;
- bir su bardağı sulu yoğurt 2;
- bir yumurta 2;
- bir paket instant maya 2;
- yarım çay bardağı zeytinyağı 2;
- bir tatlı kaşığı tuz 2;
- bir tatlı kaşığı toz şeker 2;
- üç çorba kaşığı su 2.
Üzeri için:
Yapılışı:
- Soğanları doğrayıp tavada zeytinyağı ile 7 dakika kavurun, üzerine kıymayı ilave edin ve tuz, karabiber, pul biber ile birlikte kavurmaya devam edin 2. Biber salçasını ekleyip karıştırın ve ocağı kapatın 2. İnce doğranmış maydanozu ekleyin 2.
- Hamur için, karıştırma kabına unu döküp tuz, toz şeker, mayayı karıştırın, ortasını açın 2. Sulu yoğurt, zeytinyağı, su ve yumurtayı ekleyip ortadan başlayarak karıştırın 2. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin 2.
- Hamuru ikiye bölüp merdaneyle pişireceğiniz tepsinin büyüklüğünde açın, tepsinin zeminini yağlayın 2. İlk hamuru koyup iç harcı üzerine yayın, ikinci hamuru açıp üzerini kapatın ve kenarlarını sıkıştırın 2.
- Bıçakla dilimleyin, üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu ve susam serpin 2.
- 20 dakika mayalandıktan sonra, önceden ısıtılmış 180 derecelik fırının orta katında kızarıncaya kadar pişirin 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: