Buradasın
Oktay Usta karnabahar graten nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Oktay Usta'nın karnabahar graten tarifi için gerekli malzemeler ve yapılışı şu şekildedir:
Malzemeler:
- 1 küçük boy karnabahar 14
- 3 bardak süt 1
- 1 yumurta 14
- 3 çorba kaşığı sıvı yağ 1
- 2 çorba kaşığı un 1
- Tuz, karabiber 1
- Rendelenmiş kaşar peyniri 14
Yapılışı:
- Karnabaharı çiçeklerine ayırın ve akan suyun altında iyice yıkayın 1.
- Bir tencereye alarak üzerine su ve hafif tuz serpin 1. Diri kalacak şekilde kontrollü olarak haşlayın 1.
- Karıştırma kabına sütü koyun 1. İçine un, yumurta, sıvı yağ, tuz ve karabiberi ekleyip çırpma teli ile karıştırın 1. Pürüzsüz olana kadar çırpın 1.
- Haşladığınız karnabaharları süzüp bir borcama koyun 1. Üzerine hazırladığınız sosu gezdirerek dökün 1.
- Fırını 200 derecede ısıtın 1. Karnabaharı içine atıp kontrollü olarak yaklaşık yarım saat pişirin 1.
- Yarım saatin sonunda fırından çıkarıp üzerine kaşar peyniri serpin ve tekrar fırına sürün 1. Kaşarlar iyice eriyip hafif renk değiştirene kadar fırında tutun 1.
- Daha sonra sıcak olarak servis edin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: