Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ocakta güveç pişirmek için aşağıdaki adımlar izlenebilir:
- Malzemelerin hazırlanması 3. Patlıcanlar alacalı soyulup doğranır ve soğuk suya konur 3. Patatesler küp şeklinde doğranır 3. Biberlerin çekirdekleri temizlenir ve iri iri doğranır 3.
- Güveç kabının hazırlanması 3. Güveç kabının tabanına zeytinyağı dökülür ve her tarafı güzelce yağlanır 3. Küçük parçalar halinde doğranan tereyağı güveç kabına eklenir 3.
- Malzemelerin dizilmesi 3. İlk olarak kuşbaşı doğranmış kuzu etleri, ardından iri doğranmış kuru soğanlar ve diş sarımsaklar eklenir 3. Üzerine sırasıyla doğranmış patlıcanlar, patatesler ve biberler konur 3.
- Domates sosunun hazırlanması 3. Bir kaba rendelenmiş domatesler, sıcak su, kekik, tuz ve karabiber karıştırılarak domates sosu hazırlanır 3.
- Pişirme 3. Hazırlanan domates sosu güvecin üzerine dökülür 3. Güveç kabı, üzeri yağlı kağıtla hava almayacak şekilde kapatılır 3. Ocakta, harlı ateşte kaynayıncaya dek pişirildikten sonra kısık ateşe alınarak yaklaşık 40 dakika pişirilir 5.
Güveç pişirirken toprak veya seramik kaplar kullanılması önerilir 4.
Tarif, kullanılan malzemelere ve pişirme yöntemine göre değişiklik gösterebilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: