• Buradasın

    Güveçte etli nohut kaç saatte pişer?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Güveçte etli nohut yemeği kısık ateşte 1,5 - 2 saat arasında pişer 23.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Etli nohut yemeği nasıl yapılır?

    Etli nohut yemeği yapmak için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır: Malzemeler: - 3 kase (orta) kuru nohut (pişmiş) - 750 gram dana eti (yarım yağlı) - 2 adet (küçük) kuru soğan - 3 çorba kaşığı zeytinyağı - 1 çorba kaşığı domates salçası Yapılışı: 1. Bir akşam önceden nohutları yıkayıp bir tencereye koyun, üzerini 3 parmak geçecek kadar su ekleyip bekletin. 2. Ertesi gün nohutların üzerine biraz su ekleyip yumuşayana kadar kaynatın. 3. Soğanları yemeklik doğrayıp bir tencerede zeytinyağında kavurun. 4. Etleri ekleyip biraz etleri pişirin ve salçayı ilave edip 2-3 dakika daha kavurun. 5. Daha sonra etlerin üzerine çıkacak kadar kaynamış su koyup etler yumuşayana kadar haşlayın. 6. Etler yumuşayınca nohutları üzerine ekleyin, 5 dakika daha pişirip tuzunu ilave edin. 7. Etli nohut yemeği servise hazırdır. Alternatif bir tarif için zerdeçal ve sebzeler ekleyerek de etli nohut yemeği yapabilirsiniz.

    Etli nohutun yumuşak olması için ne yapmalı?

    Etli nohutun yumuşak olması için şu yöntemler önerilir: 1. Islatma: Nohutu bir gece önceden soğuk su dolu bir kapta bekletin. Bu, nohudun su çekmesini ve dış kabuklarının yumuşamasını sağlar. 2. Karbonat Ekleme: Islatma suyuna bir çay kaşığı karbonat eklemek, nohutun daha çabuk pişmesini ve gaz yapmasını engeller. 3. Düdüklü Tencere Kullanımı: Nohut yemeğini düdüklü tencerede pişirmek, zaman tasarrufu sağlar ve nohutun daha yumuşak olmasına yardımcı olur. 4. Pişirme: Haşlama suyuna birkaç damla limon suyu eklemek, nohutların daha hızlı yumuşamasına yardım eder.

    Güveç yemeği kısık ateşte kaç saatte pişer?

    Güveç yemeği, kısık ateşte pişirildiğinde yaklaşık 1,5-2 saatte pişer.