• Buradasın

    Dana kuşbaşı güveçte nasıl pişirilir?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    A rustic Turkish clay güveç pot filled with tender cubed beef, carrots, potatoes, and green peppers simmering in a rich, aromatic broth, surrounded by fresh ingredients like onions, garlic, and tomatoes on a wooden kitchen counter.
    Dana kuşbaşı güveç tarifi için gerekli malzemeler:
    • 200 gr dana kuşbaşı 1;
    • 2 dal taze kekik 1;
    • 20 gr sarımsak 1;
    • 1 adet defne yaprağı 1;
    • 100 gr havuç, medium dice doğranmış 1;
    • 50 gr arpacık soğan 1;
    • 50 gr bezelye, blanch edilmiş 1;
    • 200 ml kahverengi et veya tavuk stock su 1;
    • ayçiçek yağı 1;
    • tuz ve karabiber 1.
    Hazırlanışı:
    1. Kuzu etlerini tencerede ayçiçek yağı ile her tarafını karamelize edin 1.
    2. Tuz, karabiber, taze kekik, sarımsak, stock ve su ekleyin, simmer halde pişmeye bırakın 1.
    3. Etin pişmesine az kala, havuç ve soğanı da ekleyin 1.
    4. Tüm yemek piştikten sonra bezelyeleri ekleyin 1.
    5. Bezelyeler ile de piştikten sonra tuz ve karabiberini kontrol edip dinlenmeye bırakın 1.
    Alternatif olarak, şu malzemeler de kullanılabilir:
    • 1 kilo orta yağlı dana kuşbaşı 2;
    • 1 büyük boy soğan 2;
    • 2-3 diş sarımsak 2;
    • 3 adet orta boy patates 2;
    • 2 adet yeşil biber 2;
    • 2 adet kapya biber 2;
    • tuz, karabiber 2;
    • 1 çorba kaşığı sirke 2;
    • 2 adet defne yaprağı 2;
    • 1 çay bardağı sıvı yağ 2;
    • 1 yemek kaşığı domates salçası 2;
    • 1 yemek kaşığı biber salçası 2.
    Hazırlanışı:
    1. İri baş kesilmiş dana kuşbaşı etleri bir tutam tuz ve sirke ile kendi suyunu çekene kadar haşlayın 2.
    2. Ardından düdüklü tencerede yaklaşık yarım saat pişmeye bırakın 2.
    3. Etler piştikten sonra derin bir tencerede sıvı yağda soğan ve sarımsakları hafif rengi değişene kadar kavurun 2.
    4. Ardından domates ve biber salçasını ekleyip bir tur daha kavurduktan sonra haşlanmış etleri, biberleri ve patatesleri ve küp küp doğranmış domatesleri ekleyip orta kıvamda pişene kadar orta dereceli ateşte pişirin 2.
    5. Fırında
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    A butcher in a white apron proudly holding a marbled cut of beef shoulder and back meat on a wooden cutting board in a bustling Turkish market, surrounded by fresh herbs and spices.

    Dana etinin en güzel yeri neresi kuşbaşı?

    Dana etinin en güzel kısmının neresi olduğu, hangi yemeğin yapılacağına göre değişir. Ancak genel olarak dana etinin en güzel ve yumuşak kısımları şu şekilde sıralanabilir: Bonfile: Dananın sırt ve arka kısmında bulunan, yağ barındırmayan ve sinirsiz bir et parçasıdır. Antrikot: Göğüsle sırtın birleştiği kemikli bölümden alınır, yağ damarları bol, çok yumuşak ve sulu bir ettir. Kontrfile: Dananın arka sırt kısmından çıkar, biftek, ızgara ve tava yemeklerinde kullanılır. Sokum: Kuyruk kısmının üst bölgesinde yer alır, kebaplık, bifteklik ya da tencere yemeklerinde tercih edilir. Kuşbaşı için ise gerdan ve ön göğüs kısımları uygundur.
    A Turkish chef in a sunlit kitchen tenderizes a slab of beef with a mallet, surrounded by bowls of marinade, fresh herbs, and a simmering pot on the stove.

    Dana eti en yumuşak nasıl pişirilir?

    Dana etini yumuşak pişirmek için bazı yöntemler: Marine etme: Asitli (limon, sirke) ve yağlı (zeytinyağı, ayçiçeği yağı) bir marine sosu hazırlamak ve eti bu sosla bekletmek. Dövme: Et dövücü veya tokmak kullanarak etin kaslarını yumuşatmak. Tuzlama: Etin protein yapısını değiştirmek için pişirmeden önce tuzlayıp 2 saat beklettikten sonra durulamak. Ağır ateşte pişirme: Etin kolajenlerinin parçalanması için ağır ateşte uzun süre pişirmek. Mühürleme: Biftek gibi etleri yüksek ateşte kısa süre pişirerek dışını mühürlemek, içini sulu bırakmak. Dana etinin en yumuşak kısımları arasında kontrfile, antrikot ve bonfile bulunur.

    Et güveç en güzel hangi tencerede pişer?

    Et güveç en güzel şekilde döküm tencerede pişer.

    Kuş başı etle güveç olur mu?

    Evet, kuşbaşı etle güveç yapılabilir. Kuşbaşı etle yapılan güveç tariflerine şu sitelerden ulaşılabilir: nefisyemektarifleri.com; yemek.com; tariftenevar.com.

    Güveç yemeği kısık ateşte kaç saatte pişer?

    Güveç yemeği, kısık ateşte pişirildiğinde yaklaşık 1,5-2 saatte pişer.

    Kuşbaşı dana eti kaç dakikada pişer?

    Kuşbaşı dana eti, düdüklü tencerede 25-30 dakika kadar pişer. Tencerede pişirme yöntemi kullanıldığında ise kısık ateşte 1,5 ila 3 saat arasında yumuşaması beklenir.

    Güveçte en güzel ne pişer?

    Güveçte pişirilebilecek en güzel yemeklerden bazıları şunlardır: Etli yemekler: Et yahnileri, köfte, kavurma, kebap, türlü. Tavuklu yemekler: Tavuklu güveç, tavuklu arpa şehriye pilavı, tavuklu sebzeli güveç. Deniz ürünleri: Mantarlı karides güveç, güveçte alabalık, güveç karides. Sebze yemekleri: Yumurtalı ıspanak, kaşarlı mantar, kuru fasulye, kumpir, türlü, zade kebabı. Nohut yemeği: Güveçte nohut yemeği, hem etli hem sebzeli olarak hazırlanabilir. Ayrıca, güveçte patatesli köfte, fırında yaz güveci ve kış güveci gibi yemekler de oldukça lezzetlidir. Güveçte yemek pişirirken, güveç kabının malzemesi (seramik, dökme demir, bakır, çelik, alüminyum) ve fırının boyutu gibi faktörler, yemeğin lezzetini ve pişme süresini etkileyebilir.