Buradasın
Dana kuşbaşı güveçte nasıl pişirilir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Dana kuşbaşı güveç tarifi için gerekli malzemeler ve pişirme aşamaları şunlardır:
Malzemeler:
- 500 gram dana kuşbaşı 2
- 2 adet soğan 2
- 2-3 diş sarımsak 2
- 3 adet havuç 2
- 2 adet patates 2
- 1 adet yeşil biber 2
- 1 adet domates 2
- 1 su bardağı bezelye (isteğe bağlı) 2
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı 2
- 1 tatlı kaşığı tuz 2
- 1 çay kaşığı karabiber 2
- 1 tatlı kaşığı kimyon 2
- 1 tatlı kaşığı pul biber (isteğe bağlı) 2
- 2 su bardağı sıcak su 2
- Bir tutam taze kekik veya defne yaprağı (isteğe bağlı) 2
Hazırlanışı:
- Dana etini kuşbaşı şeklinde doğradıktan sonra, bir tencereye zeytinyağını ekleyip etleri ekleyin ve etler suyunu salıp çekene kadar kavurun 24.
- Soğanları yemeklik doğrayarak ekleyin 2. Ardından, sarımsakları ince ince doğrayın ve tencereye ilave edin 2. Sebzeler yumuşayana kadar kavurmaya devam edin 2.
- Havuçları, patatesleri, yeşil biberi ve domatesi doğrayarak tencereye ekleyin 2. İsteğe bağlı olarak bezelyeyi de ilave edebilirsiniz 2.
- Tuz, karabiber, kimyon ve pul biberi ekleyin, ardından sıcak suyu ilave edin 2.
- Güveç tenceresinin kapağını kapatın ve kısık ateşte yaklaşık 1,5-2 saat pişirin 2. Etler iyice yumuşayıncaya kadar pişirmeye devam edin 2.
- Pişen güveci ocaktan alıp, sıcak olarak servis yapın 2. Yanında pilav veya ekmek ile sunulması önerilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: