Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Nohutun en güzel haşlama yöntemi, kullanılan tencereye ve zamana göre değişiklik gösterebilir.
- Düdüklü tencerede haşlama: Islatılmış nohutlar, düdüklü tencereye konup üzeri 2-3 parmak geçecek kadar su eklenerek yaklaşık 25-30 dakika haşlanabilir 24.
- Tencerede haşlama: Islatılmış nohutlar, tencereye konup üzerini geçecek kadar su eklenerek orta ateşte yaklaşık 1,5-2 saat haşlanabilir 24.
Haşlama sırasında:
- Karbonat eklemek, nohutun yumuşamasını ve haşlama süresinin kısalmasını sağlar 35.
- Limon suyu eklemek, nohutların daha yumuşak olmasına yardımcı olur 3.
- İlk aşamada tuz eklememek, nohutların sertleşmesini önler 2.
Nohutun en güzel haşlama yöntemi, kişisel tercihlere göre değişebilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: