Naneli yoğurtlu tavuk çorbası yapmak için gerekli malzemeler: 1 adet tavuk göğsü (veya 2 but, haşlanmış ve didiklenmiş); 5 su bardağı tavuk suyu veya su; 1 su bardağı yoğurt; 1 yemek kaşığı un; 1 yumurta sarısı; 1 çay bardağı pirinç (veya arpa şehriye); 1 yemek kaşığı tereyağı; 1 yemek kaşığı sıvı yağ; 1 tatlı kaşığı kuru nane; Tuz, karabiber; 1 diş sarımsak. Yapılışı: 1. Pirinçleri yıkayıp tencereye alın, tavuk suyunu (veya suyu) ekleyin ve pirinçler yumuşayana kadar kaynatın. 2. Bir kasede yoğurt, un ve yumurta sarısını çırpın. 3. Kesilmemesi için karışıma çorbanın sıcak suyundan bir kepçe alıp azar azar ekleyin, sürekli karıştırarak ılıştırın. 4. Ilıttığınız yoğurtlu karışımı, kaynayan çorbaya yavaşça ekleyin ve karıştırarak kaynamaya bırakın. 5. Didiklenmiş tavuk etlerini çorbaya ekleyin ve 5-10 dakika daha pişirin. 6. Küçük bir tavada tereyağı ve sıvı yağı ısıtın, nane ve ezilmiş sarımsağı ekleyip hafifçe kavurun. 7. Çorbanın üzerine gezdirin, biraz dinlendirdikten sonra sıcak servis edin. Not: Yoğurt kesilmesin diye terbiyeyi mutlaka ılıştırarak eklemek gerekir.