• Buradasın

    Naneli çorbanın içine ne konur?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Naneli çorbanın içine konabilecek bazı malzemeler:
    • Naneli yoğurt çorbası için: haşlanmış buğday, haşlanmış nohut, süzme yoğurt, kuru nane, içme suyu ve buz 1.
    • Naneli pratik mercimek çorbası için: büyük soğan, sarımsak, sıvı yağ, domates ve biber salçası, patates, havuç, kırmızı mercimek, tavuk suyu veya tavuk bulyon, tuz, kırmızı toz biber ve nane 2.
    Ayrıca, naneli çorbaların üzerine tereyağlı kuru nane sosu da eklenebilir 4.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Nane çorbaya sonradan atılır mı?

    Nane, çorbaya sonradan atılabilir.

    Naneli çorbaya hangi aşamada nane konur?

    Naneli çorbaya nane, farklı aşamalarda eklenebilir: Taze naneli yoğurt çorbasında. Naneli soğuk çorbada. Naneli çorba yaparken, nanenin hangi aşamada eklenmesinin uygun olduğuna tarifin detaylarına bakarak karar vermek en doğrusudur.

    Naneli yoğurtlu tavuk çorbası nasıl yapılır?

    Naneli yoğurtlu tavuk çorbası yapmak için gerekli malzemeler: 1 adet tavuk göğsü (veya 2 but, haşlanmış ve didiklenmiş); 5 su bardağı tavuk suyu veya su; 1 su bardağı yoğurt; 1 yemek kaşığı un; 1 yumurta sarısı; 1 çay bardağı pirinç (veya arpa şehriye); 1 yemek kaşığı tereyağı; 1 yemek kaşığı sıvı yağ; 1 tatlı kaşığı kuru nane; Tuz, karabiber; 1 diş sarımsak. Yapılışı: 1. Pirinçleri yıkayıp tencereye alın, tavuk suyunu (veya suyu) ekleyin ve pirinçler yumuşayana kadar kaynatın. 2. Bir kasede yoğurt, un ve yumurta sarısını çırpın. 3. Kesilmemesi için karışıma çorbanın sıcak suyundan bir kepçe alıp azar azar ekleyin, sürekli karıştırarak ılıştırın. 4. Ilıttığınız yoğurtlu karışımı, kaynayan çorbaya yavaşça ekleyin ve karıştırarak kaynamaya bırakın. 5. Didiklenmiş tavuk etlerini çorbaya ekleyin ve 5-10 dakika daha pişirin. 6. Küçük bir tavada tereyağı ve sıvı yağı ısıtın, nane ve ezilmiş sarımsağı ekleyip hafifçe kavurun. 7. Çorbanın üzerine gezdirin, biraz dinlendirdikten sonra sıcak servis edin. Not: Yoğurt kesilmesin diye terbiyeyi mutlaka ılıştırarak eklemek gerekir.