Nacho sosu yapmak için gerekli malzemeler: 2 yemek kaşığı tereyağı (veya zeytinyağı); 2 yemek kaşığı un; 1 su bardağı süt (tam yağlı süt, sosu daha kremsi yapar); 2 su bardağı rendelenmiş çedar peyniri (veya dilimlenmiş eritme peyniri, monterey jack gibi iyi eriyen peynirler); 1/2 çay kaşığı sarımsak tozu; 1/4 çay kaşığı soğan tozu; 1/4 çay kaşığı kırmızı toz biber (isteğe bağlı, renk ve hafif acılık için); Bir tutam acı pul biber (isteğe bağlı, acı seviyorsanız); Tuz ve karabiber (damak zevkinize göre). Hazırlanışı: 1. Orta boy bir tencerede tereyağını orta ateşte eritin. 2. Tereyağı eriyince unu ekleyin ve sürekli karıştırarak 1 dakika kadar, kokusu çıkana kadar kavurun. 3. Un ve tereyağı karışımına sütü yavaş yavaş ve sürekli çırparak ekleyin. 4. Karışım kıvam alıp hafifçe koyulaşana kadar (yaklaşık 2-3 dakika) pişirin. 5. Tencereyi ocaktan alın (veya çok kısık ateşe getirin). 6. Rendelenmiş çedar peynirini azar azar ekleyerek karıştırın. 7. Peynir eklendikten sonra sosu çok fazla ısıtmaktan kaçının, aksi takdirde sos kesilebilir. 8. Sarımsak tozunu, soğan tozunu, kırmızı toz biberi ve acı pul biberi (kullanıyorsanız) ekleyip karıştırın. 9. Damak zevkinize göre tuz ve karabiberle tatlandırın. 10. Hazırladığınız sıcak nacho peynir sosunu hemen servis yapın. Nacho sosu tarifinin farklı versiyonları için yemek.com ve damaktadinda.com sitelerindeki tarifleri inceleyebilirsiniz. Not: Laktoz intoleransı, yüksek kolesterol veya kalp rahatsızlıkları, yüksek tansiyon gibi sağlık sorunları olan kişilerin, nacho sosu yaparken kullanılan malzemeler konusunda dikkatli olması önerilir [5