Nacho sosu yapmak için iki farklı tarif önerisi: 1. Kıyma Soslu Nacho Tarifi: - Malzemeler: 300 gr kıyma, 1 orta boy kuru soğan, 1 büyük domates, 1 yemek kaşığı karışık salça, 1 diş sarımsak, 3 yemek kaşığı zeytinyağı, isteğe göre 1 çay bardağı Meksika fasulyesi, tuz ve karabiber. - Yapılışı: Soğanı ve sarımsağı yemeklik doğrayın, zeytinyağını tavaya alın ve tuz ekleyerek soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun. Salça ve Meksika fasulyesini ekleyip salça ezilene kadar kavurmaya devam edin. Son olarak kıymayı ekleyin ve suyunu salıp çekene kadar kavurun. Hazırladığınız kıymalı sosu sıcak cipslerin üzerine döküp yoğurtla servis yapın. 2. Nacho Cheese Dip Sos Tarifi: - Malzemeler: 450 g çiğ kaju fıstığı (8 saat suda bekletilmiş), 2 adet havuç (haşlanmış), 4 çorba kaşığı limon suyu, 500 g organik domates, 3-4 adet tütsülenmiş Chipotle biber, 1 adet beyaz soğan, 1 su bardağı pazı, 1 yemek kaşığı besinsel maya, 2 yemek kaşığı isli paprika, 1 yemek kaşığı tuz. - Yapılışı: Soğan ve pazı hariç tüm malzemeyi rondo veya blender'dan geçirerek pürüzsüz bir hale getirin. Hazırladığınız karışıma soğan ve pazıyı da ekleyerek fırın kabına alın ve 175 derece sıcaklıktaki fırında 30 dakika pişirin.