Buradasın
Muzlu pastanın kreması nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Muzlu pasta kreması yapmak için gerekli malzemeler:
- 2 adet olgun muz 5;
- 2 su bardağı süt 5;
- 1 su bardağı toz şeker 5;
- 2 yemek kaşığı nişasta 5;
- 2 yemek kaşığı un 5;
- 1 paket vanilin 5;
- 1 paket krema (200 ml) 5;
- 1 tatlı kaşığı tereyağı (isteğe bağlı) 5.
Yapılışı:
- Muzları bir çatal yardımıyla ezerek püre haline getirin 5.
- Sütü kısık ateşte ısıtın 5.
- Başka bir kapta un, nişasta ve toz şekeri karıştırın 5. Bu karışımı ılımaya başlayan sütün içine yavaş yavaş ekleyin 5.
- Karışımı kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin 5. Kıvamı koyulaşınca ocaktan alın 5.
- Pişirdiğiniz kremaya ezilmiş muz püresi ve vanilini ekleyin, karıştırın 5.
- İsteğe bağlı olarak tereyağı ekleyin ve tekrar karıştırın 5.
- Kremayı oda sıcaklığında soğumaya bırakın, ardından buzdolabında en az 1-2 saat bekletin 5.
Muzlu pasta kreması, sadece pasta yapımında değil, muzlu kek, meyveli tart ve meyve salatalarında da kullanılabilir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: