Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Muzlu mermer kek yapmak için gerekli malzemeler:
- 2 su bardağı un 1;
- 1 tutam tuz 1;
- 3/4 tatlı kaşığı karbonat 1;
- 1 su bardağı toz şeker 1;
- 50 gr tereyağı (yumuşatılmış) 1;
- 3 muz 1;
- 2 yumurta 1;
- 1/3 su bardağı krema 1;
- yarım su bardağı damla çikolata 1.
Yapılışı:
- Fırını 180 dereceye ayarlayın 1.
- Baton kek kalıbını tereyağı ile yağlayın 1.
- Muzların kabuklarını soyup çatalla ezerek püre haline getirin 1.
- Un, karbonat ve tuzu bir kapta harmanlayın 1.
- Ayrı bir kapta şeker ve tereyağını iyice çırpın 1.
- Yumurta ve kremayı ekleyin 1.
- Un karışımı ile muz püresini ilave edip mikserle karıştırın 1.
- Damla çikolataları benmari usulü eritin 1.
- Hamurun 1 su bardağını ayırıp eritilmiş çikolata ile karıştırın 1.
- Kalıba kaşıkla ince beyaz hamurdan yayın, üzerine çikolatalı hamurdan ekleyin 1.
- Sırasıyla hamur bitene kadar işlemi tekrarlayın 1.
- Kek kalıbını fırına yerleştirip kürdan batırıldığında temiz çıkıncaya kadar pişirin 1.
- Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: