Buradasın
Mutfaklarda yapılmaması gereken davranışlar nelerdir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Mutfaklarda yapılmaması gereken bazı davranışlar şunlardır:
- Teflon tavalarda metal kaşık veya spatula kullanmak: Bu, teflonun ömrünü kısaltır 1.
- Fırın kapağı açmak: Fırın alev aldığında kapağı açmak, yangına oksijen sağlar ve durumu kötüleştirir 1.
- Sebzeleri ve çiğ eti aynı kesme tahtasında kesmek: Etteki bakterilerin sebzelere geçmesini sağlar 1.
- Yemeklere baharatları çok erken eklemek: Baharatları en başta çok miktarda eklemek, yemeğin tadını bozabilir 13.
- Düşen bıçağı havada yakalamaya çalışmak: Bu, yaralanmalara yol açabilir 14.
- Islak veya nemli mutfak eldivenleriyle sıcak tencereleri tutmak: Islak kumaşlar daha iyi ısı iletir ve yanma riski artar 1.
- Sıcak sıvıların içine un ve nişasta koymak: Bu, topakların kolay dağılmamasına neden olur 1.
- Mutfak zeminini ıslak bırakmak: Nemlenme ve koku yapar, düşme tehlikesi yaratır 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: