Buradasın
Mutfak personeli hangi kurallara uymalı?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Mutfak personelinin uyması gereken bazı kurallar şunlardır:
- Kişisel hijyen: Tırnaklar kısa ve temiz olmalı, üniformalar temiz ve düzenli olmalıdır 13. Personel, sağlık muayenelerinden geçmelidir 13.
- Ekipman hijyeni: Mutfakta tahta malzemeler kullanılmamalı, araçlar ve kaplar yalnızca yiyecek için ayrılmalıdır 134.
- Gıda güvenliği: Gıdalar saklama koşullarına uygun saklanmalı, son kullanma tarihleri kontrol edilmelidir 135.
- Temizlik ve düzen: Mutfak ve çalışma alanları temiz tutulmalı, çöpler sık sık uzaklaştırılmalıdır 13.
- Yangın güvenliği: Mutfakta yeterli sayıda yangın söndürücü bulunmalı ve personel yangın söndürme eğitimi almalıdır 1.
- Kayma ve düşme önlemleri: Kaygan zeminler engellenmeli veya uyarıcı işaretler konulmalıdır 12.
- Elektrik güvenliği: Elektrik panoları yetkili kişiler tarafından açılmalı ve su temasından korunmalıdır 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: