Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Mutfak denetiminde aşağıdaki unsurlara bakılır:
- Hijyen ve Temizlik: Mutfak çalışanlarının el hijyeni, ekipmanların temizliği ve sanitasyon önlemleri 12.
- Gıda Güvenliği: Gıdaların üretim aşamasında uygun koşullarda işlenmesi ve saklanması, mikrobiyolojik analizler 1.
- Etiketleme ve Tanımlama: Gıda ürünlerinin doğru etiketlenmesi ve içerik bilgilerinin eksiksiz verilmesi 1.
- İzlenebilirlik: Gıda ürünlerinin üretimden dağıtımına kadar olan sürecin izlenebilir olması 1.
- İşletme Belgeleri: Yasal belgelerin ve işletme kayıtlarının düzenli tutulması 1.
- Teknik Önlemler: Elektrik tesisatları, gaz tesisatları, havalandırma ve ocakların kontrolü 3.
- Çapraz Bulaşma: Kesme tahtaları, bıçaklar ve malzemelerin ayrı tutulması 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: