Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Mutfak denetiminde dikkat edilen bazı hususlar şunlardır:
- Fiziki alan hijyeni ve sanitasyonu 2. Mutfakta bitki ve hayvan bulundurulmaması, tezgahların ve araç-gereçlerin dezenfekte edilmesi, çöplerin düzenli olarak uzaklaştırılması gibi önlemler alınır 2.
- Gıda hijyeni 2. Besinlerin güvenilir kaynaklardan alınması, depolanması, hazırlanması, pişirilmesi ve servisinde hijyen kurallarına uyulması kontrol edilir 2.
- Personel hijyeni 23. Mutfak personelinin hijyen ve sanitasyon konusunda eğitilmesi ve kurallara uygun davranması denetlenir 23.
- Risk analizi 5. Mutfakta oluşabilecek tehlikeler için risk analizi yapılır 5.
- Depolama 5. Son kullanma tarihlerine dikkat edilmesi ve eski ürünlerin yeni ürünlere göre öncelikli kullanılması kontrol edilir 5.
- Atık yönetimi 5. Atıksu giderleri ve haşere kontrolü gibi konular incelenir 5.
- Tesisat ve ekipman 3. Gaz tesisatları, havalandırma, ocaklar, elektrik tesisatları ve zemin kontrolü yapılır 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: