Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Mutfak kuralları, genel olarak altın kurallar ve temel kurallar olarak ikiye ayrılabilir.
- Altın Kurallar:
- Temel Kurallar:
- Renk Kodları: Kesme tahtaları ve bıçaklar belirli renklere ayrılır (kırmızı: çiğ kırmızı et, sarı: çiğ kümes hayvanları, yeşil: çiğ sebze ve meyveler) 1.
- Mise en Place: Servis öncesi malzemelerin ön hazırlığı yapılmalıdır 3.
- Doğru Malzeme Kullanımı: Doğru iş için doğru malzeme kullanılmalıdır 3.
- Takım Çalışması: Mutfakta takım çalışmasına uyum sağlanmalıdır 3.
- İsrafın Önlenmesi: Maliyetlerin farkında olup israf engellenmelidir 3.
Bu kurallar, mutfak düzenini, hijyenini ve iş akışını optimize etmek için belirlenmiştir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: