Buradasın
Mutfak düzeni nasıl olmalı?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Mutfak düzeni için bazı öneriler:
- Çalışma üçgeni: Ocak, buzdolabı ve lavaboyu üçgen oluşturacak şekilde konumlandırmak, verimli hareket etmeyi sağlar 23.
- Depolama alanları: Yeterli depolama alanı, dağınıklığı önler 3. Sık kullanılan eşyalar kolay erişilebilir yerlerde olmalıdır 23.
- Tezgah düzeni: Tezgahı temiz ve boş tutmak, yemek hazırlığı için alan yaratır 3. Sadece sık kullanılan malzemeler tezgah üstünde olmalıdır 23.
- Aydınlatma ve havalandırma: İyi aydınlatma ve havalandırma, mutfakta konforu artırır 3.
- Renk kodları: Kesme tahtaları ve bıçaklar gibi araç gereçleri belirli bir amaca göre renklendirmek, düzeni sağlar 1.
- Hijyen: Çöp ve geri dönüşüm için belirli bir alan oluşturulmalı, düzenli temizlik yapılmalıdır 3.
Mutfak düzeni, kullanıcının ihtiyaçlarına ve alanın boyutuna göre özelleştirilebilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: