Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Atıksız mutfak, yiyeceklerin tamamının anlamlı bir şekilde kullanılmasını hedefleyen bir mutfak felsefesidir 12. Bu yaklaşım, mümkün olduğunca az atık üretmek ve eldeki malzemelerle maksimum verimi sağlamayı amaçlar 12.
Atıksız mutfağın bazı temel adımları:
- Azalt: Ambalaj, tek kullanımlık malzemeler ve porsiyonları azaltarak atıkları minimize etmek 15.
- Değerlendir: Ürünlerin paketlerini ve artıkları yaratıcı şekillerde kullanmak, örneğin yoğurt kaplarından saksı yapmak 13.
- Geri dönüştür: Gıda artıklarını kompost yaparak gübre haline getirmek veya diğer geri dönüşüm yöntemlerini uygulamak 135.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: