Buradasın
Muhallebili bisküvili tatlı nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Muhallebili bisküvili tatlı yapmak için gerekli malzemeler:
- 1 paket petibör bisküvi 12;
- 1 litre süt 12;
- 1 su bardağı toz şeker 12;
- 2 yemek kaşığı un 12;
- 2 yemek kaşığı nişasta 12;
- 1 paket vanilin 12;
- 1 yemek kaşığı tereyağı 1.
Yapılışı:
- Orta boy bir tencereye süt, şeker, un ve nişastayı koyun 1. Tel çırpıcıyla iyice karıştırarak topaklanmayı önleyin 1.
- Tencereyi orta ateşe alın ve karışım kaynayıp koyulaşana kadar sürekli karıştırarak pişirin 1.
- Kaynadıktan sonra tereyağını ve vanilini ekleyip ocağın altını kapatın 1.
- Karıştırarak muhallebiyi pürüzsüz hale getirin 1.
- Orta boy bir borcama veya dikdörtgen bir kaba bir sıra petibör bisküvi dizin 1.
- Hazırladığınız muhallebinin yarısını bisküvilerin üzerine döküp eşit şekilde yayın 1.
- Üzerine bir kat daha bisküvi dizin ve kalan muhallebiyi üzerine dökerek güzelce yayın 1.
- Tatlınızı oda sıcaklığına gelene kadar bekletin, ardından buzdolabına koyun 1. 2-3 saat kadar soğumaya bırakın 1.
- Servis yapmadan önce üzerine Hindistan cevizi, kakao veya ceviz serpiştirebilirsiniz 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: