Buradasın
Panko ile çıtır kabak kızartması nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Panko ile çıtır kabak kızartması yapmak için gerekli malzemeler:
- 2 adet orta boy kabak 1;
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1;
- 1 çay kaşığı tuz 1;
- 1/2 çay kaşığı karabiber 1;
- 1/2 çay kaşığı sarımsak tozu 1;
- 100 gram parmesan peyniri, rendelenmiş 1;
- 100 gram panko ekmek kırıntısı 1.
Yapılışı:
- Kabakları yıkayıp, uç kısımlarını kesip, dilimleyin 1.
- Bir kasede zeytinyağı, tuz, karabiber ve sarımsak tozunu karıştırın 1.
- Kabak dilimlerini bu karışıma bulayın 1.
- Parmesan peyniri ve pankoyu başka bir kasede birleştirerek karıştırın 1.
- Fırın tepsisini yağlayın ve kabak dilimlerini yerleştirin 1.
- Kabakların üzerine parmesanlı panko karışımını serpin 1.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika, altın rengi alana kadar pişirin 1.
- Sıcak servis yapın 1.
Alternatif bir tarif için, tr.hiloved.com sitesinde yer alan "Fırında Panko ve Parmesan Kabak Patates Kızartması" tarifini inceleyebilirsiniz 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: