• Buradasın

    Panko ile çıtır kabak kızartması nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Panko ile çıtır kabak kızartması yapmak için gerekli malzemeler:
    • 2 adet orta boy kabak 1;
    • 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1;
    • 1 çay kaşığı tuz 1;
    • 1/2 çay kaşığı karabiber 1;
    • 1/2 çay kaşığı sarımsak tozu 1;
    • 100 gram parmesan peyniri, rendelenmiş 1;
    • 100 gram panko ekmek kırıntısı 1.
    Yapılışı:
    1. Kabakları yıkayıp, uç kısımlarını kesip, dilimleyin 1.
    2. Bir kasede zeytinyağı, tuz, karabiber ve sarımsak tozunu karıştırın 1.
    3. Kabak dilimlerini bu karışıma bulayın 1.
    4. Parmesan peyniri ve pankoyu başka bir kasede birleştirerek karıştırın 1.
    5. Fırın tepsisini yağlayın ve kabak dilimlerini yerleştirin 1.
    6. Kabakların üzerine parmesanlı panko karışımını serpin 1.
    7. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika, altın rengi alana kadar pişirin 1.
    8. Sıcak servis yapın 1.
    Alternatif bir tarif için, tr.hiloved.com sitesinde yer alan "Fırında Panko ve Parmesan Kabak Patates Kızartması" tarifini inceleyebilirsiniz 2.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Çıtır Kabak hangi unla yapılır?

    Çıtır kabak yapımında mısır unu ve normal un karışımı kullanılır. Ayrıca, tempura için sadece un da kullanılabilir.

    Çıtır kabak kızartması için hangi kabak kullanılır?

    Çıtır kabak kızartması için çok sulu olmayan, sıkı dokulu kabaklar kullanılmalıdır. Önerilen kabak çeşitleri: Orta boy kabaklar. Uzun kabaklar. Dilimlerin eşit kalınlıkta (yaklaşık 0,5 cm) olması, kabağın aynı anda pişmesini sağlar.

    Fırında çıtır kabak için hangi yağ kullanılır?

    Fırında çıtır kabak kızartması için sıvı yağ kullanılır.

    Taze çıtır kabak nasıl yapılır?

    Taze çıtır kabak yapmak için aşağıdaki malzemeler gereklidir: 4 adet sakız kabak; 1 su bardağı un; 1/2 su bardağı mısır unu; 2 çay kaşığı tuz; 300 mililitre maden suyu (soğuk). Sosu için: 1 su bardağı süzme yoğurt; 1 diş sarımsak (rendelenmiş); 1 adet limon kabuğu rendesi; 1 avuç doğranmış taze nane; 1 çimdik tuz. Üzeri için: 1 avuç doğranmış dereotu. Yapılışı: 1. Kabakları ince dilimler halinde kesin. 2. Havlu kağıdı tezgaha serin ve kabakları üzerine tek tek yerleştirin. 3. Kabaklara tuz serpiştirdikten sonra tekrar havlu kağıtla üzerlerini örtün ve 10 dakika kadar fazla sularını çekmesini bekleyin. 4. Kilitli poşet veya buzdolabı poşetinin içerisine un, mısır unu ve tuzu ekleyip karıştırın. 5. Kabakları havlu kağıttan ayırıp karışımın bulunduğu poşete aktarın ve un karışımının her yerine bulanmasını sağlayın. 6. Tavada yağı kızdırın. 7. Soğuk maden suyunu bir kaseye aktarın. 8. Una bulanmış kabakları maden suyuna batırıp ardından hemen kızgın yağa atın. 9. Kabakların birbirine yapışmaması için bir kerede hepsini pişirmek yerine, birkaç partiye bölün. 10. Renk alıp kızarmaya başladıklarında süzgeç yardımıyla fazla yağını süzdürüp havlu kağıt serili tabağa alın. 11. Üzerlerine dereotu serpiştirip servis tabağına alın. Sosu için: 1. Bir kasede süzme yoğurt, tuz, kıyılmış taze nane, rendelenmiş sarımsak ve limon kabuğu rendesini karıştırın. 2. Çıtır kabakları sos ile birlikte sıcak olarak servis edin. Çıtır kabak, vejetaryen bir yemek olarak servis edilebilir.

    Kabak kızartmasına hangi baharatlar konur?

    Kabak kızartmasına kırmızı biber, acı biber, biberiye, sarımsak tozu gibi baharatlar eklenebilir. Ayrıca, kekik ve pul biber de kabak kızartmasına lezzet katabilecek diğer baharat seçenekleridir.