• Buradasın

    Misket Köfteli Yoğurt Çorbası Nasıl Yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    A warm, steaming bowl of creamy yogurt soup with tiny golden-brown meatballs, garnished with melted butter, dried mint, and red pepper flakes, placed on a rustic wooden table in a cozy Turkish kitchen.
    Misket köfteli yoğurt çorbası yapmak için gerekli malzemeler:
    • 6-7 su bardağı su 1;
    • 1,5 çay bardağı arpa şehriye (veya pirinç) 1;
    • 2 adet bulyon tablet (tavuk veya et) 1;
    • 2 su bardağı yoğurt 1;
    • 1 yumurta sarısı 1;
    • 1 yemek kaşığı un 1;
    • Tuz 1;
    • 2 yemek kaşığı tereyağı 1;
    • 1 yemek kaşığı kuru nane 1.
    Köftesi için:
    • 150 gram kıyma 1;
    • Yarım soğan rendesi 1;
    • 1 yemek kaşığı un 1;
    • Az tuz 1;
    • Karabiber 1.
    Yapılışı:
    1. Kıymaya rendenin ince tarafıyla yarım soğan rendeleyin 1.
    2. Bir yemek kaşığı un, az tuz ve az karabiber ilave edip yoğurun 1.
    3. Minik minik misket büyüklüğünde köfteler yuvarlayıp una bulayın ve bir kenara alın 1.
    4. Tencereye suyu koyup kaynatın 1.
    5. İçine şehriyeyi ve arzuya göre bulyonları ilave edin 1.
    6. Şehriyeleri 6-7 dakika pişirip köfteleri ilave edin 1.
    7. Ayrı bir kasede yoğurt, bir yemek kaşığı un ve yumurta sarısını çırpıcıyla iyice çırpın 1.
    8. Şehriyeler şişip yumuşayınca çorbanın suyundan bir iki kepçe yoğurtlu karışıma biraz döküp tekrar çırpın ve yavaşça karıştırarak çorbaya dökün 1.
    9. İki dakika daha karıştırarak pişirip ocağı kapatın 1.
    10. Ayrı bir tavada iki kaşık tereyağını eritip nane ilave edin 1.
    11. Bir dakika kadar kızdırıp çorbanın üzerine dökün 1.
    Afiyet olsun.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Misket köfte hangi çorbaya konur?

    Misket köfte, çeşitli çorbalara eklenebilir: Misket köfte çorbası. Yayla çorbası. Yoğurt çorbası. Ayrıca, Pınar'ın "Misket Köfteli Yoğurt Çorbası" adlı bir tarifi de bulunmaktadır.

    Yoğurt çorbasının kesilmemesi için ne yapmalı?

    Yoğurt çorbasının kesilmemesi için şu adımlar izlenebilir: Malzemelerin tazeliği: Yoğurt, un ve yumurta gibi malzemelerin taze olduğundan emin olun. Karıştırma: Tüm malzemeleri bir kapta güzelce karıştırın ve topaklanma olmaması için unu eleyin. Ilık karışımlar: Yoğurtlu terbiye ve çorba suyunu oda sıcaklığına getirin. Yavaş ekleme: Terbiyeyi çorbaya azar azar ekleyin ve her eklemeden önce iyice karıştırın. Yüksek ateşten kaçınma: Kısık veya orta ateşte pişirin. Tuz ilavesi: Terbiye ve çorba karışımını ocaktan almadan önce tuz ekleyin. Bu adımlar, çorbanın pürüzsüz ve kesilmemiş bir kıvam almasını sağlar.

    En güzel yoğurt çorbası nasıl yapılır?

    En güzel yoğurt çorbası tarifi için gerekli malzemeler: 1,5 su bardağı yoğurt; 5 yemek kaşığı pirinç; 1 adet yumurta sarısı; 1 yemek kaşığı un; 6 su bardağı su; Tuz; Üzeri için 1 yemek kaşığı tereyağı ve 1 tatlı kaşığı kuru nane. Yapılışı: 1. Derin bir tencereye 6 su bardağı su koyup kaynamaya bırakın. 2. Bir kasede yoğurt, yumurta sarısı ve unu tel çırpıcı ile iyice karıştırın. 3. Kaynar suyun içine 5 yemek kaşığı pirinç ekleyin ve pirinçler yumuşayana kadar pişirin. 4. Çorbanın suyundan bir kepçe alıp yoğurtlu terbiyenin içine dökün ve ılımasını sağlayın. 5. Terbiyeyi çorbanın içine azar azar döküp hızlı bir şekilde karıştırın ve 1 çay kaşığı kuru nane ekleyin. 6. Hazırladığınız yoğurt çorbasını ara ara karıştırarak kaynamaya bırakın. 7. Çorba kaynadıktan sonra ocağın altını kapatın ve damak tadınıza göre tuz ekleyip karıştırın. 8. Çorbanın kıvamı koyu ise azar azar sıcak su ekleyip kıvamı ayarlayın. 9. İsteğe göre, bir tavada tereyağı eritip üzerine kuru nane ekleyip kızdırın ve çorbanın üzerine gezdirin. Yoğurt çorbasının kesilmemesi için terbiyeyi ılıtarak eklemek, kaynayana kadar sürekli karıştırmak ve tuzu piştikten sonra eklemek önemlidir.
    A warm, creamy bowl of yogurt soup sits on a rustic wooden table, surrounded by fresh ingredients like yogurt, rice, butter, and dried mint, with steam gently rising from the surface.

    Yoğurt çorbasının içine ne konur?

    Yoğurt çorbasının içine pirinç, erişte, nohut, mercimek gibi malzemeler eklenebilir. Ayrıca, yoğurt çorbasının üzerine tereyağında kızdırılmış kuru nane, pul biber, kırmızı toz biber gibi baharatlar eklenebilir. Yoğurt çorbası tarifi için aşağıdaki siteler ziyaret edilebilir: yemek.com; nefisyemektarifleri.com; acibadem.com.tr; ye-mek.net.
    A steaming bowl of golden misket köfte çorbası, filled with tiny bulgur-meatballs and floating carrot slices, garnished with fresh parsley, resting on a rustic wooden table in a Turkish kitchen with copper pots in the background.

    Misket köfte çorbasının içine ne konur?

    Misket köfte çorbasının içine şu malzemeler konur: Köftesi için: 400 gr dana kıyma; 1 su bardağı köftelik ince bulgur; 1 soğan; 1 yumurta; 2 diş sarımsak; pul biber, karabiber, maydanoz, tuz. Terbiyesi için: 1,5-2 su bardağı yoğurt; 1 yumurta; 2 yemek kaşığı un; 2 diş sarımsak. Sosu için: 1 çay bardağı sıvı yağ veya tereyağı; 1 tatlı kaşığı nane, pul biber. Ayrıca: 4,5 su bardağı su; 1 su bardağı haşlanmış buğday; 3 yemek kaşığı tereyağı; 1 yemek kaşığı pul biber; taze nane eklenebilir.

    Hangi çorbalar yoğurtla yapılır?

    Yoğurtla yapılan bazı çorba türleri şunlardır: Yayla çorbası; Ayran aşı çorbası; Erişteli yoğurt çorbası; Köfteli yoğurt çorbası; Lebeniye çorbası; Yoğurtlu yarma çorbası; Nohutlu ayran çorbası; Yoğurtlu mısır çorbası; Yoğurtlu tarhana çorbası; 4 kaşık çorbası. Ayrıca, yoğurtlu dövme (buğday) çorbası, Anadolu çorbası, toyga çorbası, kıyma paçası, şehriyeli yoğurt çorbası, bulgur köfteli yoğurt çorbası gibi birçok farklı yoğurtlu çorba tarifi de bulunmaktadır.

    En güzel köfteli çorba nasıl yapılır?

    En güzel köfteli çorba tarifini aşağıdaki malzemelerle ve adımlarla hazırlayabilirsiniz: Malzemeler: - 300 gram dana kıyma - 1 çay bardağı ince bulgur - 1 adet küçük soğan (rendelenmiş) - 1 diş sarımsak (ezilmiş) - 1 çay kaşığı tuz, karabiber ve kimyon - 1 yemek kaşığı un (köfteleri kaplamak için) - 1 yemek kaşığı tereyağı veya zeytinyağı - 1 adet havuç (küçük küpler halinde doğranmış) - 1 adet patates (küçük küpler halinde doğranmış) - 5 su bardağı sıcak su veya et suyu - 1 çay kaşığı pul biber ve limon suyu - 1 su bardağı yoğurt, 1 adet yumurta sarısı ve 1 yemek kaşığı un (terbiye için) - Kıyılmış maydanoz ve tereyağında kızdırılmış nane (servis için) Yapılışı: 1. Bir karıştırma kabında kıyma, ince bulgur, rendelenmiş soğan, ezilmiş sarımsak, tuz, karabiber ve kimyonu iyice yoğurun. 2. Karışımdan fındık büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve hafifçe una bulayın. 3. Tencereye tereyağını ekleyin ve doğranmış havuç ile patatesleri ekleyerek birkaç dakika soteleyin. 4. Üzerine sıcak suyu ekleyin ve sebzeleri yumuşayana kadar pişirin. 5. Hazırladığınız köfteleri kaynayan sebze suyuna ekleyin ve 15 dakika kadar pişmeye bırakın. 6. Ayrı bir kapta yoğurt, yumurta sarısı ve unu çırpın. 7. Çorbaya tuz, karabiber, pul biber ve limon suyunu ekleyin, bir taşım daha kaynattıktan sonra ocağı kapatın. 8. Üzerine kıyılmış maydanoz ve tereyağında kızdırılmış nane gezdirerek sıcak servis yapın.