Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Misket köfteli yoğurt çorbası yapmak için gerekli malzemeler:
- 6-7 su bardağı su 1;
- 1,5 çay bardağı arpa şehriye (veya pirinç) 1;
- 2 adet bulyon tablet (tavuk veya et) 1;
- 2 su bardağı yoğurt 1;
- 1 yumurta sarısı 1;
- 1 yemek kaşığı un 1;
- Tuz 1;
- 2 yemek kaşığı tereyağı 1;
- 1 yemek kaşığı kuru nane 1.
Köftesi için:
Yapılışı:
- Kıymaya rendenin ince tarafıyla yarım soğan rendeleyin 1.
- Bir yemek kaşığı un, az tuz ve az karabiber ilave edip yoğurun 1.
- Minik minik misket büyüklüğünde köfteler yuvarlayıp una bulayın ve bir kenara alın 1.
- Tencereye suyu koyup kaynatın 1.
- İçine şehriyeyi ve arzuya göre bulyonları ilave edin 1.
- Şehriyeleri 6-7 dakika pişirip köfteleri ilave edin 1.
- Ayrı bir kasede yoğurt, bir yemek kaşığı un ve yumurta sarısını çırpıcıyla iyice çırpın 1.
- Şehriyeler şişip yumuşayınca çorbanın suyundan bir iki kepçe yoğurtlu karışıma biraz döküp tekrar çırpın ve yavaşça karıştırarak çorbaya dökün 1.
- İki dakika daha karıştırarak pişirip ocağı kapatın 1.
- Ayrı bir tavada iki kaşık tereyağını eritip nane ilave edin 1.
- Bir dakika kadar kızdırıp çorbanın üzerine dökün 1.
Afiyet olsun.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: