Buradasın
Yoğurt çorbasının kesilmemesi için ne yapmalı?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yoğurt çorbasının kesilmemesi için aşağıdaki püf noktalarına dikkat edilmelidir:
- Yoğurdun Sıcaklığı: Yoğurdu doğrudan kaynar suyla karıştırmak kesilmeye neden olabilir 12. Bu yüzden yoğurdu çorbaya eklemeden önce mutlaka ılıtın 13. Bunun için bir kasede yoğurdu çırpıp içine azar azar sıcak çorba suyundan ekleyerek karıştırın 12.
- Un ve Yumurta: Terbiyeye un ve yumurta eklemek, yoğurdun yapısını güçlendirir ve çorbanın kesilmesini önler 12.
- Karıştırma: Çorba ocağa alındıktan sonra, özellikle ilk 5-10 dakika boyunca tahta kaşıkla sürekli karıştırarak yoğurtlu terbiyenin dibe çökmesini engelleyin 12.
- Limon Suyu: Bazı tariflerde limon suyu da eklenir, ancak limonun asidik yapısı yoğurdun kesilmesine neden olabilir 12. Bu yüzden limon suyunu çorbanın kesilmeyeceğinden emin olunan son aşamada, azar azar ekleyip hemen karıştırın 12.
- Metal Cisim: Tencerenin içine metal bir kaşık veya çatal yerleştirmek, çorbanın kesilmesini önleyebilir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: