Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Mısır unlu soğanlı börek yapmak için gerekli malzemeler:
- Hamur için: yeterli miktarda su ve mısır unu 1.
- İç harcı için: 2-3 adet orta boy soğan, yeteri kadar kıyma 1.
Yapılışı:
- Tencereye su koyun, tuz ekleyerek kaynatın 1.
- Kaynamaya başladığında, suyu karşılayacak kadar mısır ununu ekleyin 1.
- Karışım tamamen suyunu alıp toplandıktan sonra 2-3 dakika kavurun 1.
- Soğanları uzun uzun doğrayıp çok az sıvı yağ ve baharatlarla kavurun 1.
- Hafifçe soğuyan mısır unu karışımını ikiye ayırın 1.
- Bir kısmını tepsiye alıp elinizle tepsinin tamamını kapatacak şekilde bastırın 1.
- Üzerine harcı yayın ve kalan hamur parçasını da tepsi büyüklüğünde açarak harcın üzerini kapatın 1.
- Böreği ocakta, her tarafı nar gibi kızarana kadar çevire çevire pişirin 1.
- Bir tabla yardımıyla ters çevirin, tekrar yağlayarak diğer tarafını da kızartın 1.
Tarifte verilen miktarlar, bir orta boy tepsi ve tava için belirtilmiştir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: