Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Mısır Unlu Soğanlı Börek Tarifi için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır:
Malzemeler:
- 2 adet yufka 1
- 3 adet pırasa 13
- 1 su bardağı mısır unu 13
- Yarım su bardağı sıvı yağ 1
- 1 su bardağı süt 1
- 3 adet yumurta 1
- Tuz, karabiber 1
Yapılışı:
- Pırasaları yıkayıp ince halkalar halinde doğrayın 1.
- Bir kasede mısır unu, süt, sıvı yağ, yumurtalar, tuz ve karabiberi iyice karıştırın 1. Homojen bir karışım elde edene kadar çırpın 1.
- Yufkaları tezgaha serin ve her bir yufkayı, üzerine sürülecek karışımdan bolca ekleyerek yağlayın 1.
- Yağlanmış yufkaları üst üste koyun ve iki katlı olarak elde edilen yufkaların arasına hazırladığınız pırasa ve mısır unu karışımını yayın 1.
- Hazırlanan yufkaları rulo şeklinde sarın ve tepsiye yerleştirin 1.
- Böreği önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzeri güzelce kızarana kadar pişirin 1.
- Fırından çıkan böreği dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: