Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Mısır ekmeğinin yumuşak olması için şu yöntemler uygulanabilir:
- Yoğurt veya kefir kullanımı 5. Süt yerine yoğurt veya kefir kullanmak, ekmeğin daha yumuşak bir dokuya sahip olmasını sağlayabilir 5.
- Beyaz un ilavesi 14. Hamura bir su bardağı kadar beyaz un eklemek, ekmeğin daha yumuşak olmasına yardımcı olabilir 4.
- Yağ miktarı 1. Yarım su bardağı sıvı yağ yerine bir su bardağı sıvı yağ kullanmak, ekmeğin daha iyi bir kıvama ulaşmasını sağlayabilir 1.
- Pişirme kontrolü 45. Ekmek fazla pişirildiğinde kurumaya başlayabileceğinden, pişirme süresi kontrol edilerek çok sertleşmemesi sağlanabilir 45.
Ayrıca, mısır ununun acı bir tat vermemesi için buzdolabında saklanması tavsiye edilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: