Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Mısır ekmeği yaparken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktaları:
- Hamurun kıvamı: Hamur, kek hamurundan koyu, kurabiye hamurundan ise cıvık olmalıdır 5. Gerekirse su eklenerek bu kıvam elde edilebilir 5.
- Sıcak su kullanımı: Sıcak su azar azar ve yedire yedire eklenmelidir 1.
- Dinlendirme: Hamur, yoğurulduktan sonra ne kadar çok dinlendirilirse, ekmek o kadar lezzetli olur 5.
- Pişirme derecesi: Mısır ekmeği 200 derecede pişirilir, ancak fırının alt üst ayarda ve fansız çalıştırılması önerilir 5.
- Pişirme kontrolü: Pişirme süresi fırından fırına değişiklik gösterebilir, bu yüzden kontrollü pişirilmelidir 12.
- Tepsiyi yağlama: Tepsi yağlanabilir veya asma yaprağı serilebilir 1.
- Beyaz un kullanımı: Biraz beyaz un eklemek, ekmeğin daha yumuşak olmasını sağlayabilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: