Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Milföylü yufka böreği yapımı için gerekli malzemeler:
- 6 yufka 12;
- 6 milföy hamuru 12;
- 250 gr tereyağı 12;
- 1 çay bardağı süt 12;
- 1 yumurta 12;
- 300 gr beyaz peynir 12;
- ¼ demet maydanoz 12;
- 2 yumurtanın sarısı 1;
- Çörek otu 12.
Yapılışı:
- Tereyağını eritin 12. Ilınınca süt ile yumurtayı ilave edip karıştırın 12.
- Yufkanın birini yağladığınız tepsiye yayın 12. Üzerine yağlı karışımdan gezdirin 12.
- İkinci yufkayı üzerine yayın 12. Tekrar yağlı karışımdan gezdirin ve üçüncü yufkayı üzerine serin 12.
- Peyniri çatalla ezip, ince kıyılmış maydanozla karıştırın 12. Hazırladığınız yufkanın üzerine yayın 12.
- Kalan üç yufkayı aralarına yağlı karışımdan gezdirerek peynirlerin üzerine sırayla yerleştirin 12.
- En üste kalan yağlı karışımı yayın 12.
- Milföy hamurlarını mutfak tezgahına alıp, oklavayla açarak birleştirin 12. Hazırladığınız yufkalı böreğin üzerine yayın 12.
- Çırptığınız yumurta sarısını sürüp, üzerine çörek otu serpiştirin 12.
- Kare şeklinde kesin 12.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirip sıcak servis yapın 12.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: