Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Mangonun olgunlaşması için aşağıdaki yöntemler uygulanabilir:
- Kağıt Torba Yöntemi: Mangoyu kağıt torbaya veya gazeteye sararak mutfak tezgahında 1 gece bekletin 12. Torbanın ağzını tamamen kapatmayın, havanın ve oluşan gazın çıkışına izin verin 1.
- Pişmemiş Pirinç Yöntemi: Mangoyu pirinçle dolu bir kaseye koyun 12. 6 saatte bir kontrol ederek, fazla olgunlaşmasını önleyin 1.
- Oda Sıcaklığı: Mangoyu oda sıcaklığında tezgahta bırakarak kendi kendine olgunlaşmasını sağlayın 12. Meyvemsi koku gelmeye başladığında ve yumuşadığında tüketebilirsiniz 1.
- Olgun Meyve ile Birlikte: Muz veya elma gibi olgun bir meyveyi, mangoyla birlikte bir kese kağıdına koyun 3. Bu meyveler etilen gazı üreterek mangonun olgunlaşmasını hızlandırır 3.
Bu yöntemler, mangonun tamamen olgunlaşması için genellikle 1-3 gün arasında değişir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: