Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Mekdüs meze yapmak için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır:
Malzemeler:
- 4-5 adet orta boy patlıcan 2;
- 1 su bardağı taze çekilmiş ceviz içi 2;
- Yarım su bardağı zeytinyağı 2;
- 2-3 diş ince doğranmış sarımsak 2;
- 2 yemek kaşığı limon suyu 2;
- Tuz 2;
- İsteğe göre karabiber, pul biber, tatlı toz biber 2.
Yapılışı:
- Patlıcanları yıkayıp kurulayın ve ocakta, airfryer’da ya da mangal üzerinde közleyin 2.
- Közlenen patlıcanların kabuklarını soyun ve bir süzgeçte veya kevgirde suyunun süzülmesi için bekletin 2.
- Közlenmiş patlıcanları ince ince doğrayarak bir kabın içerisine alın ve doğranmış sarımsakları ekleyin, iyice karıştırın 2.
- İnce çekilmiş ceviz içini de bu karışıma ekleyin 2.
- Daha sonra, karışıma zeytinyağı, limon suyu, tuz ve baharatları ekleyin 2.
- Tüm malzemeleri iyice karıştırdıktan sonra, mekdüs servise hazır hale gelir 2.
Ayrıca, mekdüs turşusu yapmak için de aşağıdaki tarif kullanılabilir:
Malzemeler:
- 1 kg küçük patlıcan 1;
- 1 su bardağı ceviz içi (iri dövülmüş) 1;
- 6-7 diş sarımsak (ezilmiş) 1;
- 2-3 adet kırmızı biber (ince doğranmış) 1;
- 1 yemek kaşığı tuz 1;
- 1 tatlı kaşığı pul biber (isteğe bağlı) 1;
- Yeterince zeytinyağı 1.
Yapılışı:
- Patlıcanların saplarını kesin ama bütün bırakın ve yumuşayana kadar haşlayın 1.
- Haşlanan patlıcanları süzgeçte soğumaya bırakın 1.
- Patlıcanların ortasını kesip bir cep oluşturun ve içini tuzlayarak fazla suyunu bırakması için bir gece boyunca bekletin 1.
- Bir kabın içine dövülmüş ceviz, ezilmiş sarımsak, ince doğranmış kırmızı biber ve pul biberi ekleyin ve tüm malzemeleri iyice karıştırın 1.
- Ertesi gün patlıcanları alıp hazırladığınız iç harcı patlıcanların içine doldurun ve dikkatlice kavanozlara yerleştirin 1.
- Kavanoza yerleştirilen patlıcanların üzerini tamamen kaplayacak kadar zeytinyağı dökün ve kavanozun kapağını sıkıca kapatın 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: