Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Meftune yemeği yapmak için gerekli malzemeler:
- 400 gram kemikli kuzu eti 3;
- 3 adet büyük boy patlıcan 3;
- 9 adet büyük boy domates 3;
- 1,5 yemek kaşığı (tepeleme) domates salçası 3;
- 1 yemek kaşığı (tepeleme) biber salçası 3;
- 8 diş sarımsak 3;
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ 3;
- 1 su bardağı sumak (2,5 su bardağı ılık suda en az 3-4 saat bekletilecek) 3;
- 1,5 tatlı kaşığı tuz 3.
Yapılışı:
- Patlıcanları önce uzunlamasına dörde bölüp sonra çok iri olmayacak şekilde küp küp doğrayın 3.
- Sivri biberleri de aynı şekilde, ne çok iri ne de çok küçük olmadan sotelik doğrayın 3.
- Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın 3.
- Sarımsakları havanda dövün (isterseniz minik rende ile rendeleyebilirsiniz) 3.
- Tencereye sırası ile çiğden et, biber, patlıcan, salçalar, domates ve sarımsak rendesi ekleyin 3.
- En üste tuzu ve yağı gezdirin 3.
- Ocağın altını açın ve süzgeçten geçirilen sumak suyunu ekleyin 3.
- Kapağını kapatıp kaynara çıktıktan sonra orta ateşte 30 dakika kadar pişirin 3.
- Yemeği karıştırmayın 3.
- Etler pişince yemek hazır demektir 3.
- Yarım saat dinlendirdikten sonra servis edin 3.
Meftune yemeğinin orijinali kaburga etiyle yapılır 1.
Tarif, Yemek.com üyesi tarafından üretilmiştir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: