Meftune et yemeği yapmak için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır: Malzemeler: - 500 gram dana kuşbaşı - 2 adet soğan - 3 diş sarımsak - 2 adet domates - 2 adet yeşil biber - 1 tatlı kaşığı salça - 1 çay bardağı sıvı yağ - 1 tatlı kaşığı tuz - 1 çay kaşığı karabiber - 1 çay kaşığı pul biber (isteğe bağlı) - 1 çay kaşığı kimyon - 1 su bardağı su Yapılışı: 1. Soğanları ve sarımsakları ince ince doğrayın. 2. Domatesleri ve biberleri küp küp doğrayın. 3. Bir tencereye sıvı yağı ekleyin ve ısıtın. 4. Soğan ve sarımsakları ekleyerek kavurun, pembeleştikten sonra dana kuşbaşı etleri ekleyin ve etler suyunu salıp çekene kadar kavurun. 5. Salçayı ekleyin ve karıştırın. 6. Üzerine doğranmış domates ve biberleri ekleyin. 7. Tuz, karabiber, pul biber (isteğe bağlı) ve kimyonu ekleyin, karıştırdıktan sonra suyu ekleyin. 8. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte etler yumuşayana kadar pişirin. Baharat miktarını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.