• Buradasın

    Meftune nerenin meşhur yemeğidir?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Meftune, Diyarbakır mutfağına ait bir yemektir 123.
    Ancak, meftune yemeği farklı bölgelerde de yapılmakta olup, malzemelerin yörelere göre değişiklik gösterdiği bilinmektedir 34. Örneğin, Mardin usulü meftune kurutulmuş sebzelerle, Diyarbakır usulü ise taze sebzelerle hazırlanmaktadır 3.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Meftune et yemeği nasıl yapılır?

    Meftune yemeği yapmak için gerekli malzemeler: 400 gram kemikli kuzu eti; 3 adet büyük boy patlıcan; 9 adet büyük boy domates; 1,5 yemek kaşığı (tepeleme) domates salçası; 1 yemek kaşığı (tepeleme) biber salçası; 8 diş sarımsak; 1/2 çay bardağı sıvı yağ; 1 su bardağı sumak (2,5 su bardağı ılık suda en az 3-4 saat bekletilecek); 1,5 tatlı kaşığı tuz. Yapılışı: 1. Patlıcanları önce uzunlamasına dörde bölüp sonra çok iri olmayacak şekilde küp küp doğrayın. 2. Sivri biberleri de aynı şekilde, ne çok iri ne de çok küçük olmadan sotelik doğrayın. 3. Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın. 4. Sarımsakları havanda dövün (isterseniz minik rende ile rendeleyebilirsiniz). 5. Tencereye sırası ile çiğden et, biber, patlıcan, salçalar, domates ve sarımsak rendesi ekleyin. 6. En üste tuzu ve yağı gezdirin. 7. Ocağın altını açın ve süzgeçten geçirilen sumak suyunu ekleyin. 8. Kapağını kapatıp kaynara çıktıktan sonra orta ateşte 30 dakika kadar pişirin. 9. Yemeği karıştırmayın. 10. Etler pişince yemek hazır demektir. 11. Yarım saat dinlendirdikten sonra servis edin. Meftune yemeğinin orijinali kaburga etiyle yapılır. Tarif, Yemek.com üyesi tarafından üretilmiştir.

    Meftune içinde hangi sebzeler var?

    Meftune yemeğinde kullanılan sebzeler yörelere göre değişiklik gösterebilir: Diyarbakır usulü meftune: Patlıcan, domates, sivri biber. Mardin usulü meftune: Kurutulmuş sebzeler. Ayrıca, patlıcan yerine bakla veya kabak da kullanılabilir.