Meftune yemeği yapmak için gerekli malzemeler: 400 gram kemikli kuzu eti; 3 adet büyük boy patlıcan; 9 adet büyük boy domates; 1,5 yemek kaşığı (tepeleme) domates salçası; 1 yemek kaşığı (tepeleme) biber salçası; 8 diş sarımsak; 1/2 çay bardağı sıvı yağ; 1 su bardağı sumak (2,5 su bardağı ılık suda en az 3-4 saat bekletilecek); 1,5 tatlı kaşığı tuz. Yapılışı: 1. Patlıcanları önce uzunlamasına dörde bölüp sonra çok iri olmayacak şekilde küp küp doğrayın. 2. Sivri biberleri de aynı şekilde, ne çok iri ne de çok küçük olmadan sotelik doğrayın. 3. Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın. 4. Sarımsakları havanda dövün (isterseniz minik rende ile rendeleyebilirsiniz). 5. Tencereye sırası ile çiğden et, biber, patlıcan, salçalar, domates ve sarımsak rendesi ekleyin. 6. En üste tuzu ve yağı gezdirin. 7. Ocağın altını açın ve süzgeçten geçirilen sumak suyunu ekleyin. 8. Kapağını kapatıp kaynara çıktıktan sonra orta ateşte 30 dakika kadar pişirin. 9. Yemeği karıştırmayın. 10. Etler pişince yemek hazır demektir. 11. Yarım saat dinlendirdikten sonra servis edin. Meftune yemeğinin orijinali kaburga etiyle yapılır. Tarif, Yemek.com üyesi tarafından üretilmiştir.