Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
İran'a özgü bazı et yemekleri şunlardır:
- Barg Kebap: Soğan, zeytinyağı, tuz ve karabiber ile marine edilmiş kemiksiz sığır eti veya kuzu eti ile servis edilen bir kebap türüdür 1.
- Koobideh: İnce kıyılmış soğan, tuz ve karabiber ile karıştırılmış dana veya kuzu eti ile yapılan popüler bir İran et kebabıdır 1.
- Tavuk Kebabı: Safran, soğan ve bazı baharatlar ile marine edilmiş tavuk kebabıdır 1.
- Gheimeh: Domates, limon kurusu ve nohut ile hazırlanan kuzu yahnisidir 2.
- Fesenjan: Ceviz, nar ekşisi ve tavuk veya ördek etiyle yapılan tatlı-ekşi aromaya sahip geleneksel bir yemektir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: